Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Австрійська OMV і «Газпром» підписали угоду про обмін активами

Четвер, 15 грудня 2016 12:10

Австрійська нафтова компанія і російський «Газпром» досягли стратегічної угоди про обмін активами, згідно з яким «Газпром» отримає 38,5% норвезьких активів OMV в обмін на 24,98% четвертого і п'ятого ділянок ачімовських покладів Уренгойського родовища.

Про це повідомляє Finance.ua з посиланням на Nachrichten.at.

Згідно з угодою, OMV отримає 24,98% участі в проекті з розробки ділянок 4A і 5А ачімовських покладів Уренгойського родовища «Газпрому» в обмін на 38,5% в OMV AS, яка займається геологорозвідкою і видобутком в Норвегії.

Корпорації підписали відповідну заяву у Відні, 14 грудня.

Видання повідомляє, що угода набуде чинності вже 1 січня 2017 року, але підписання підсумкових документів очікується тільки в середині 2017 року.

«Голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер і голова правління OMV AG Райнер Зеле підписали базову угоду про обмін активами. Церемонія відбулася в присутності міністра фінансів Австрії Ханса Йорга Шеллінга і заступника міністра енергетики Росії Анатолія Яновського», - повідомили в прес-службі «Газпрому».

«Базова угода визначає частку в активі, яку «Газпром» отримає в рамках обміну з OMV, і містить ряд інших комерційних умов і носить юридично зобов'язуючий характер. По суті, на сьогоднішній день визначені основні параметри угоди. Ми плануємо узгодити і підписати фінальну документацію з обміну активами до середини 2017 рок», - сказав голова правління «Газпрому» Олексій Міллер.

Нагадаємо, нещодавно євродепутати закликали комісію ЄС скоротити залежність країн-членів від газу в довгостроковій перспективі і не дозволяти будівництво російського газопроводу «Північний потік-2».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%