Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Банк Intesa оштрафований на $ 235 млн в США

П'ятниця, 16 грудня 2016 11:15

Кредитній організації інкримінуються «підозрілі транзакції і навмисне приховування інформації від банківських регуляторів» - повідомляє ТАСС.

Італійський банк Intesa Sanpaolo оштрафований в Нью-Йорку за «неодноразові порушення законів США в області відмивання незаконно нажитих коштів». Сума штрафу становить $ 235 млн, повідомили в четвер в Управлінні фінансових послуг штату Нью-Йорк.

Оштрафовано нью-йоркське відділення цього італійського банку. Йому інкримінуються «підозрілі транзакції і навмисне приховування інформації від банківських регуляторів», уточнили в управлінні. «Порушення, про які оголошено сьогодні, включають серйозні недоробки, допущені протягом декількох років у виконанні правил і виявлення в процесі нагляду за системою виконання операцій», - додав регулятор.

«Глобальні фінансові інститути повинні залишатися передовою лінією захисту в боротьбі з міжнародним тероризмом, кіберзлочинністю та ухиленням від сплати податків», - підкреслила в зв'язку з цим головний інспектор Управління фінансових послуг штату Марія Вуллі. «У наш час високих ризиків ефективна і надійна система відстеження транзакцій є ключовим інструментом боротьби проти незаконних операцій і фінансування терористів», - додала вона.

Відповідно до твердження Вуллі, співробітники відділення Intesa Sanpaolo в Нью-Йорку «серйозно зіпсували систему моніторингу транзакцій і неодноразово виявляються підозрілі операції». Це відбувалося до того моменту, як дані порушення були розкриті незалежними консультантами, яких найняло Управління фінансових послуг Нью-Йорка. Як стверджує регулятор, ланцюжок зловживань в цьому банку простежується, починаючи з 2002 року.

Тіньові операції для Ірану.

В Управлінні фінансових послуг штату Нью-Йорк повідомили, що Intesa Sanpaolo звинувачується в незаконному здійсненні мільярдних клірингових операцій (безготівкові взаєморозрахунки за товари або послуги) з клієнтами в Ірані та інших країнах в обхід односторонніх санкцій, введених в свій час Вашингтоном.

Воно, зокрема, ставить відділенню банку в Нью-Йорку в провину зловживання і порушення правил ведення фінансових операцій протягом чотирьох років. «Наше розслідування виявило, що приблизно в 2002-2006 роки Intesa, застосовуючи непрозорі методи і процедури, провів понад 2,7 тис. клірингових операцій в доларах США на загальну суму понад $ 11 млрд, від імені іранських клієнтів і інших організацій, які можливо підпадають під режим економічних санкцій Сполучених Штатів», - йдеться в документі.

На думку управління, Intesa «обійшла систему контролю, призначену для виявлення незаконних транзакцій, в своєму відділенні в Нью-Йорку і зуміла вислизнути з-під нагляду регуляторів».

Діяльність Intesa Sanpaolo.

Intesa Sanpaolo бере участь у фінансуванні покупки частки «Роснефти». Раніше повідомлялося, що «Роснефтегаз» і консорціум, що складається з суверенного фонду Qatar Investment Authority і швейцарської компанії Glencore, підписали угоду з продажу 19,5% акцій «Роснефти» за 692 млн рублів. Бюджет РФ отримає від приватизації 710,8 мільярда рублів, включаючи 18 млрд рублів за рахунок додаткових дивідендів «Роснефтегаза», забезпечених зміненою дивідендною політикою, схваленої радою директорів «Роснефти» в рамках підготовки до приватизації компанії.

Як інформувала Glencore, російські банки візьмуть участь у фінансуванні покупки частки «Роснефти» поряд з італійським Intesa Sanpaolo.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%