Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Назарбаєв відкрив монумент «Ұли Дала елі» на території ЕКСПО (відео)

П'ятниця, 16 грудня 2016 11:45

Відкриття пам'ятника приурочено до 25-річчя Незалежності Казахстану - повідомляє informБЮРО.

В Астані урочисто відкрили монумент «Ұли Дала елі» на території ЕКСПО. У церемонії відкриття взяв участь Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

Назарбаев на открытии монумента

«Ми починали зі старого міста, зі старою площі, перейшли на лівий берег, встановили монумент «Байтерек» - символ нашого міста, потім «Қазақ елі», «Мәңгілік їв». Тепер, щоб нащадки пам'ятали, ми встановили монумент 25-річчя Незалежності. Монумент спрямовується увись, як і бажання Казахстану бути в тридцятці найкращих країн світу, і символізує наше прагнення вгору. Характерно, що він встановлений саме в районі ЕКСПО-2017, сюди будуть приходити мільйони людей з усіх кінців світу», - сказав Назарбаєв.

Він додав, що столиця Казахстану продовжить стрімко розвиватися і в майбутньому стане центром Євразії.

«Наша столиця розвивається, як бачите, зупинити її неможливо. Колись говорили, що ми витрачаємо сюди гроші, а тепер столиця вливає величезні кошти в бюджет країни. В майбутньому трьохмільйонна Астана буде захоплювати не тільки нас, а й стане центром Євразії в цілому», - додав Президент.

Він подякував авторам проекту, архітекторам, будівельникам.

«Асет, де архітектори? Сховалися?» - запитав Назарбаєв акіма Астани Асета Ісекешева. За всіх промову виголосив Олександр Белович.

«Всього 3,5 місяці пішло на створення монумента. Унікальна будівля, унікальні конструкції. Монумент зроблений з кращого в світі, відомого з античних часів, італійського мармуру», - розповів він.

Потім привітання почав Асет Ісекешев, додавши, що кожна з 25 граней монумента символізує рік Незалежності.

16 грудня казахстанці відзначають 25-річчя незалежності країни. У цей день в столиці пройдуть масштабні заходи, приурочені до свята. О 17 годині в театрі «Астана Опера» відбудеться святковий концерт «Тәуелсіздікке шашу». Святковий концерт до 25-річчя незалежності Республіки Казахстан пройде у монумента «Байтерек» за участю зірок казахстанської естради, повідомили в прес-службі акімату.

Масштабний святковий феєрверк можна буде побачити о 22:00. Організатори обіцяють, що його можна буде спостерігати в ряді районів столиці. Зокрема - на набережній річки Есиль, перехресті вулиць Пушкіна - Абилай хана і за торговим центром «Хан-Шатир».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%