Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп критикує Китай і обіцяє зупинити ракетну програму КНДР

Вівторок, 03 січня 2017 09:45

Обраний Президент США Дональд Трамп заявив, що не дозволить Північній Кореї створити ядерні ракети, здатні досягти території США, і розкритикував Китай за те, що той не допомагає Вашингтону у врегулюванні проблемних питань з КНДР - повідомляє Бі-бі-сі.

У понеділок Трамп опублікував в своєму «Твіттері» повідомлення: «Північна Корея щойно заявила, що знаходиться на фінальній стадії розробки ядерної зброї, здатного досягти території США. Цього не трапиться!»

Через півгодини він опублікував ще одне повідомлення, в якому дорікнув Китай за відмову допомагати з питання Північної Кореї: «Китай отримував величезні гроші і багатства від США в абсолютно односторонній торгівлі, але не допомагатиме з Північною Кореєю. Чудесно!»

Лідер КНДР Кім Чен Ін в ході свого новорічного звернення заявив, що Пхеньян має намір зміцнювати свій військовий потенціал, поки влада США не припинять агресивну політику щодо країни.

Раніше експерти Інституту стратегії національної безпеки Південної Кореї заявили, що КНДР до 2020 року може створити ракети, здатні долітати до території США.

У березні Рада Безпеки ООН посилила санкції проти Пхеньяна у відповідь на проведене Пхеньяном ядерне випробування і запуск ракети.

Скандальні заяви по Китаю.

В останні місяці Дональд Трамп зробив чимало заяв, які були зустрінуті офіційним Пекіном з подивом і роздратуванням.

«Ми не можемо більше дозволяти Китаю гвалтувати нашу країну», - заявив, зокрема, Трамп в травні в ході своєї передвиборної кампанії.

На початку грудня - після розмови Дональда Трампа з лідером Тайваню Цай Інвень - міністерство закордонних справ КНР направило обраному президенту США офіційний протест.

Китай розглядає Тайвань не як суверенну державу, а як власну провінцію, тому виступає проти офіційних контактів між іншими країнами і Китайською Республікою.

В середині грудня - після захоплення Китаєм американського підводного дослідного безпілотника - Трамп написав в «Твіттері», що «Китай його вкрав».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%