Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ассанж: США звинуватили РФ у втручанні у вибори заради дискредитації Трампа

Вівторок, 03 січня 2017 10:45

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив, що причиною звинувачень РФ в області втручання у хід виборів США з боку нинішньої американської адміністрації була спроба позбавити легітимності майбутнього президента Дональда Трампа, повідомляє РІА Новини з посиланням на газету Hill.

«Вони намагаються позбавити легітимності адміністрацію Трампа, яка скоро займе Білий Дім», - цитує видання слова Ассанжа, вимовлені в ході інтерв'ю телеканалу Fox News.

Як повідомляється, засновник WikiLeaks також спростував співпрацю з РФ або будь-якою іншою державою. «Наше джерело - не держава, тому відповідь на питання про взаємодію (з урядом РФ - ред.) - ні», - заявив він.

При цьому, за інформацією газети, Ассанж не зміг однозначно відповісти на питання, чи вплинули публікації WikiLeaks на результат виборів в США, відзначивши, що насправді заяви Хілларі Клінтон і глави її виборчої кампанії Джона Подести змінили результати.

Раніше деякі з 17 спецслужб, що входять в розвідувальне співтовариство США, заявили про те, що російські хакери нібито атакували під час передвиборної кампанії ресурси політичних організацій країни, щоб допомогти республіканцеві Дональду Трампу перемогти. Однак з такими висновками не погодився директор ФБР Джеймс Комі. Ніяких доказів причетності Росії до хакерських атак з метою вплинути на результат президентських виборів влади США жодного разу не пред'явили.

Президент США Барак Обама 16 грудня повідомив, що розслідування буде завершено в найближчі тижні, тобто до закінчення терміну його повноважень 20 січня. Однак глава держави зазначив, що частина доказів по справі не буде опублікована через секретність.

У команді Трампа назвали спробу пов'язати дії хакерів з його перемогою на виборах «спробою делегітимізації» підсумків виборів.

Президент РФ Володимир Путін, говорячи про звинувачення в зломі, заявляв, що в опублікованих даних немає нічого в інтересах Росії, а істерика нагнітається, щоб відвернути увагу від їх змісту. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков називав звинувачення на адресу Москви «абсолютно голослівними», за його словами, подібні заяви ні на чому не засновані.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%