Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп пригрозив Toyota митом через завод у Мексиці

П'ятниця, 06 січня 2017 09:45

Обраний президент США Дональд Трамп заявив, що автовиробникові Toyota доведеться платити високе мито, якщо компанія побудує новий завод в Мексиці з тим, щоб експортувати зроблені на ньому автомобілі в США. При цьому Трамп помилково стверджував, що завод буде побудований в межуючому з США штаті - повідомляє Бі-бі-сі.

«Toyota говорить, що збирається побудувати завод в Нижній Каліфорнії, в Мексиці, щоб робити на ньому «Королли» для США. НІКОЛИ! Будуйте заводи в США або платите високі митні збори», - написав Трамп в «Твіттері».

На заяву Трампа відреагував президент компанії Toyota, Акіо Тойода. Він заявив, що поки Toyota не збирається скасовувати плани з будівництва заводу, як у схожій ситуації зробила компанія Ford.

Крім того, заявив глава компанії, завод, який Toyota планує побудувати в Мексиці, буде розташований в центральній частині країни, в місті Гуанахуато, а не в межує з американською Каліфорнією мексиканському штаті Нижня Каліфорнія, де складальні підприємства компанії працюють з 2002 року.

Як відзначили в Toyota, про будівництво заводу в Гуанахуато було оголошено ще в 2015 році. Почалося будівництво в листопаді 2016 року.

Проте, незабаром після твіта Трампа акції японського автовиробника на Нью-Йоркській біржі впали на 0,6%.

«Ми оцінюємо можливі варіанти дій, коли побачимо, які нові норми буде приймати обраний президент», - йдеться в заяві глави японської корпорації на її сайті. Toyota готова співпрацювати з новою владою США, заявили в компанії.

У США, як пише агентство Рейтер, у компанії Toyota близько 10 складальних цехів, де працюють 136 тисяч американців.

Випадок з Ford.

У минулий вівторок американська компанія Ford виявилася в аналогічній ситуації, після того як Трамп запропонував ввести тарифи на моделі автомобілів компанії іншого автогіганта General Motors, які виготовляються в Мексиці для ввезення в Сполучені Штати.

«General Motors безкоштовно доставляє через кордон вироблену в Мексиці модель автомобіля Chevy Cruze американським автодилерам, - написав Трамп в Твіттері. - Робіть в США або платите високі митні збори!»

Через лічені години Ford оголосила про рішення не будувати в Мексиці нове складальне підприємство вартістю $ 1,6 млрд.

«Ford анулює план будівництва за 1,6 млрд доларів нового заводу в Сан-Луїсі-Потосі (Мексика) і вкладає 700 млн доларів в розширення виробництва на підприємстві у Флет-Рок (штат Мічиган)», - уточнив автовиробник.

«Спасибі Ford за скасування планів з будівництва заводу в Мексиці і за те, що створили 700 нових робочих місць в США. Це тільки початок - ще дуже багато чого попереду», - відреагував Трамп на рішення компанії.

Компанія GM в свою чергу заявила, що більшість машин Chevy Cruze зроблені в США. Представник компанії стверджує, що в Мексиці робиться тільки модель хетчбек, і що вона становить лише невеликий відсоток від продажів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%