Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Послання з 1967 року відкриють в Актау через 50 років

П'ятниця, 06 січня 2017 12:45

Півстоліття тому підкорювачі Мангишлака написали послання майбутньому поколінню і заповідали розкрити капсулу в 2017 році.

Капсулу з посланням нащадкам, яка пролежала під землею 50 років, планують розкрити в Актау 7 листопада 2017 року, як було заповідано завойовниками Мангишлака, повідомляє Sputnik з посиланням на регіональне видання «Лада».

На стелі викарбовано: «Поколінню 2017 роки від підкорювачів Мангишлака», на іншій стороні стоїть дата закладки - 7 листопада 1967 року і напис: «Розкрити 7 листопада 2017».

Спогадами про день, коли заклали капсулу, поділилася одна з учасниць церемонії закладки капсули Людмила Мухортова, яка працювала в той час начальником відділу торгівлі та побуту Шевченківського виконкому міської Ради народних депутатів. «Ідея закладки капсули виходила від Шевченківського міськвиконкому. Розмір самої капсули порядку півметра. На самому торжестві зачитали звернення до покоління 2017 роки від першопрохідців Мангишлака. Про його зміст говорити не буду, люди самі повинні почути ці проникливі слова», - розповідає Людмила Мухортова.

Церемонія, за її словами, проходила в урочистій обстановці. Запросили героїв соціалістичної праці, передовиків виробництва, нафтовиків, вчителів та учнів шкіл. Послання нащадкам зачитали, а потім заклали в капсулу Артур Камаліденов і Марина Остапенко - відмінники навчання з місцевої школи.

«З нетерпінням чекаю дня, коли її розкриють. Хочеться через 50 років знову стати очевидцем такої незвичайного події. Думаю, місцева влада подбає про те, щоб згадали всіх, хто був учасником і очевидцем закладки капсули з посланням. Щоб нащадки оцінили, яким красивим створили місто підкорювачі Мангишлака. Це місто моєї юності. Я приїхала, коли мені було 23 роки, а зараз вже 75. Все життя, все становлення пройшло в цьому місті. Хочеться, щоб нинішнє молоде покоління зберегло, зберегло і примножив створене людьми, багатьох з яких вже немає», - зазначила Людмила Миколаївна.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%