Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Робоча група при Мінтрансі РФ займеться розвитком Hyperloop в Росії

Середа, 11 січня 2017 15:45

Міністерство транспорту РФ створило робочу групу «Розвиток технології Hyperloop в транспортному комплексі Російської Федерації», випливає з повідомлення Мінтрансу РФ. Головою групи призначено заступника міністра транспорту РФ Олексія Циденова. Відповідне розпорядження підписав голова міністерства Максим Соколов 20 грудня 2016 року - повідомляє RNS.

До складу групи також увійшли представники Мінтрансу, Федеральної митної служби, Міністерства з розвитку Далекого Сходу РФ, РЖД, групи «Сума», венчурного фонду Caspian VC, а також Московського державного університету шляхів сполучення Імператора Миколи II, МФТІ і МГТУ.

Створена робоча група буде відповідати за «формування пропозицій щодо вдосконалення існуючої нормативно-правової бази, щоб створити умови для розвитку і впровадження технології, а також необхідної транспортної інфраструктури», - повідомив Мінтранс.

Американська компанія Hyperloop Technologies планує створити першу модель вакуумного поїзда для пасажирських перевезень до 2020 року, раніше заявляв генеральний директор компанії Дірк Алборн. Серед інвесторів Hyperloop One російська компанія - група «Сума» Зіявудіна Магомедова, який вважає, що високошвидкісний транспорт можна впровадити і в Росії. Раніше Мінтранс говорив про готовність підключитися до роботи над проектом.

Магомедов відзначав, що проект Hyperloop в Росії може піти з КНР в порт Зарубіна. Він не виключив, що найперша вакуумна труба, по якій згодом буде рухатися капсула на повітряних подушках, буде готова вже в I кварталі 2017 року. А сам проект буде завершений до 2020 або 2021 році. За словами Магомедова, інвестиції в запуск Hyperloop в Росії складуть $ 1,5 млрд.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%