Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сенат США проголосував за скасування реформи охорони здоров'я Obamacare

Четвер, 12 січня 2017 16:00

Американський сенат проголосував за початок процесу скасування реформи охорони здоров'я президента США Барака Обами, відомої як Obamacare, повідомляє РІА Новини з посиланням на агентство Sputnik.

Голоси розділилися майже порівну: 51 сенатор проголосував за скасування програми, 48 висловилися проти. Після голосування сенат дасть інструкції комітетам почати складати закон про скасування Obamacare, відзначає агентство.

За даними Ассошіейтед Прес, бюджетні заходи для скасування нормативної бази Obamacare почнуть приймати не раніше наступного місяця.

«Ми повинні діяти швидко, щоб полегшити ситуацію для американців», - цитує агентство сенатора-республіканця Мітча Макконнела за підсумками голосування.

Реформа охорони здоров'я, що отримала неформальну назву Obamacare, - одне з головних досягнень Барака Обами на посаді президента США. Суть реформи полягала в обов'язковому придбанні медичного полісу всіма незастрахованими американцями з субсидіями незаможним. У своїй прощальній промові Обама підкреслив, що програма ефективна, і запевнив, що якщо хтось зможе запропонувати кращий план реформи охорони здоров'я, він його підтримає.

Закон про реформу був прийнятий в 2010 році тільки голосами демократів, які в той час контролювали конгрес. Потім республіканці, домігшись більшості в палаті представників, а потім і в сенаті, десятки разів голосували за скасування закону, але не могли подолати вето президента.

У суспільстві Obamacare отримала суперечливі оцінки. Згідно з опитуваннями, половина американців вважають, що реформу потрібно скасувати. При цьому близько 20 мільйонів чоловік вперше опинилися застраховані завдяки цій програмі.

Обраний президент Дональд Трамп в ході передвиборної кампанії і після перемоги на виборах неодноразово заявляв про необхідність заміни системи охорони здоров'я Обами у зв'язку з її неефективністю і високою ціною для споживачів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%