Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Російські автомобілі витіснять інші марки з Казахстану

П'ятниця, 13 січня 2017 11:15

Договір ЄАЕС про обов'язкове оснащення всіх ввезених машин кнопкою екстреного реагування значно скоротить модельний ряд автомобілів у Казахстані. Експерти прогнозують, що переважна більшість машин будуть моделями російського «АвтоВАЗу», повідомляє NUR.KZ з посиланням на телеканал «Астана».

Пристрій екстреного реагування в Росії називається «Ера-Глонасс», в Казахстані ж розробляють систему «еваку». Сама «кнопка» автовиробникові дорого не обійдеться, зате спеціальний сертифікат значно вдарить по кишені. Віддати за нього доведеться приблизно півмільйона євро.

Через це експерти прогнозують різке скорочення модельного ряду нових автомобілів, так як на такі витрати піде далеко не кожен виробник.

«Сертифікація дуже витратна. Це буде просто економічно недоцільно. З того, що ми вже втратили - це Toyota Fortuner казахстанської збірки. Одна з причин зняття з виробництва - якраз закінчення дії сертифіката», - розповідає шеф-редактор інтернет-порталу «Колеса» Павло Кім.

За словами голови казахстанського незалежного автомобільного союзу Едуарда Едокова, модельний ряд скоротитися з 1000 моделей до 200. При цьому левова частка з 200 моделей будуть моделі російського «АвтоВАЗу».

«У казахстанців, виходить, буде «широкий» вибір між «Ладою» та іншою «Ладою», - каже Едоков.

За даними експертів, скоротити модельний ряд на ринку Росії, і відповідно Казахстану, вже планують General Motors і BMW.

Нагадаємо, що з 2017 року на всіх автомобілях, що надходять на ринок Казахстану, Росії і Білорусії, буде встановлена ​​система екстреного реагування. Вона автоматично реагує на удар, самостійно викликає екстрені служби і працює всюди, де є стільниковий зв'язок.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%