Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Air Astana і Qazaq Air зробили спільну заяву про підрив енергетичної безпеки

Понеділок, 23 січня 2017 11:45

Вітчизняні авіаперевізники вважають енергетичну безпеку галузі вразливою - повідомляє informБЮРО.

Авіакомпанії «Ейр Астана» і Qazaq Air впевнені, що практика розподілу авіапалива, виробленого вітчизняними нафтопереробними заводами, підриває енергетичну безпеку Казахстану.

Авіаперевізники вважають, що процедура розподілу авіапалива між казахстанськими авіакомпаніями непрозора і потребує суттєвого коригування.

«У 2008 році укладено Меморандум «Про партнерство між авіакомпаніями, аеропортами та основними ресурсодержателямі нафти і нафтопродуктів і виробниками нафтопродуктів щодо забезпечення внутрішнього ринку авіаційних гасом». В рамках цього Меморандуму щорічно затверджується Графік закріплення авіакомпаній і аеропортів за основними ресурсодержателями нафти і нафтопродуктів з постачання авіаційного гасу. Згідно з цим документом у 2016 році при потребі в 570 тисяч тон вітчизняними НПЗ було вироблено для цивільної авіації тільки 155 тисяч тон. У 2017 році Міністерством енергетики РК планується провести для цивільної авіації 241 тисячі тон авіапалива, що становить приблизно 38% від необхідного обсягу. Основну роль в питанні розподілу цих 241 тисячі тон між суб'єктами цивільної авіації відіграє Комітет Цивільної Авіації Міністерства з інвестицій та розвитку РК», - йдеться у поширеному повідомленні.

У спільній заяві авіакомпаній йдеться, що 12 січня 2017 року рамках наради під головуванням глави КГА Бекена Сейдахметова був затверджений графік на 2017 рік, що лобіює інтереси приватних компаній на шкоду інтересам державних авіакомпаній.

«Для авіакомпанії QAZAQ AIR графіком встановлено обсяг авіапалива, в середньому в два рази менше необхідного, а для авіакомпанії «Ейр Астана» - майже в 3 рази нижче необхідного. У той же час для авіакомпанії «СКАТ» передбачений обсяг авіапалива, що перевищує необхідний», - йдеться в релізі.

Крім того, для «СКАТ» ресурсодержателем визначений ТОО «Петросан», яке є основним і стабільним виробником авіапалива в Казахстані. Тоді як для «Ейр Астана» і QAZAQ AIR КГА визначає близько 10 різних ресурсодержателей, 70% з яких або не здійснюють вироблення авіапалива, або мають його обмеженими обсягами.

У зв'язку з цим авіакомпанії «Ейр Астана» і QAZAQ AIR звертаються до керівництва Міністерства з інвестицій та розвитку РК з вимогою розробити простий і прозорий механізм розподілу вітчизняного авіаційного палива.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%