Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ФАС оштрафувала «Крок» за протидію розслідуванню держзакупівель по системі ГАС «Вибори»

Вівторок, 24 січня 2017 15:45

ФАС оштрафувала «Крок інкорпорейтид» на 150 тисяч рублів за протидію антимонопольного розслідування про постачання комп'ютерів і програмного забезпечення для державних потреб. Про це RNS повідомили в прес-службі ФАС.

«Компанія «Крок»притягнута до адміністративної відповідальності за ненадання інформації в рамках розгляду справи про порушення антимонопольного законодавства. На компанію призначений штраф на суму 150 тисяч рублів», - повідомили в прес-службі ФАС.

Адміністративна справа пов'язана з протидією компанії проведення розслідування ФАС, нагадали в прес-службі відомства. Раніше ФАС повідомляла, що співробітники компанії «Крок інкорпорейтид» активно протидіяли проведенню позапланової виїзної перевірки, яка проводиться в рамках антимонопольного розслідування про постачання комп'ютерів і програмного забезпечення для державних потреб. За інформацією антимонопольної служби, для проведення перевірки було потрібно задіяти співробітників поліції. Відносно компанії і посадових осіб «Крок інкорпорейтид» складено протоколи про адміністративне правопорушення. Крім цього, компанія затягує надання запитаних документів або надає інформацію в неповному обсязі.

«21 грудня співробітники ФАС прибули до офісу «Крок» з наміром повторної перевірки одного з підрозділів маркетингу компанії, однак не зуміли підтвердити легітимність своїх дій. «Крок» запросив документи, що підтверджують право на огляд, але на жаль, пред'явити їх інспектори ФАС змогли тільки через годину і в присутності співробітників поліції. Після отримання представниками «Крок» відповідних документів, співробітники ФАС безперешкодно пройшли в приміщення офісу», - повідомила RNS заступник гендиректора компанії Вероніка Гіменез.

«За нашою інформацією, з жовтня 2016 року в відношенні компанії було розпочато виїзна позапланова перевірка ФАС з питання одного з електронних аукціонів, ініційованих ФЦИ Центрвиборчкому. В рамках даної перевірки ФАС Росії зробила кілька запитів на надання документів про діяльність компанії «Крок», починаючи з 2014 року. «Крок» надав частину документів, але в зв'язку зі значним обсягом необхідних ФАС документів, а також короткими термінами, компанією були направлені клопотання про збільшення терміну подання документів. Однак, 9 січня ми отримали ухвали про порушення адміністративних справ за ненадання інформації», - додала вона.

23 листопада ФАС повідомила про те, що порушила справу про порушення закону про конкуренцію проти постачальників комп'ютерної техніки ТОВ «Бізнес компьютерс груп», ТОВ «АМІ-Нетворк», ЗАТ «Крок інкорпорейтид», ТОВ «Супервейв Груп», ЗАТ «Крафтвей корпорейшн ПЛС», ТОВ« Виробнича компанія «Акваріус».

«Компанії підозрюються в укладанні антиконкурентного угоди за участю в електронному аукціоні на поставку системних блоків для комплексів засобів автоматизації регіональних фрагментів ГАС «Вибори», що проводиться ФГКУ «Федеральний центр інформатизації при Центральній виборчій комісії Російської Федерації», - повідомляли тоді у відомстві.

16 січня відбулося перше слухання у цій справі. У зв'язку з необхідністю проведення додаткових перевірок його розгляд перенесено на лютий.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%