Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп підписав указ про відновлення будівництва двох нафтопроводів

Середа, 25 січня 2017 08:45

Президент США Дональд Трамп підписав указ про відновлення будівництва нафтопроводів Keystone XL і Dakota Access - повідомляє Бі-бі-сі.

У Білому домі уточнили, що умови будівництва обох нафтопроводів ще будуть обговорюватися.

За словами Трампа, масштабний проект трубопроводу Keystone XL, по якому нафта повинна доставлятися з Канади на американські нафтопереробні підприємства, створить «багато робочих місць, 28 тисяч робочих місць, хороших робочих місць в будівництві».

Природоохоронні організації вкрай негативно поставилися до рішення Трампа. У «Грінпіс» заявили, що Трампу краще зосередити свої зусилля на розвитку сектора чистої енергетики.

Експерти також нагадують, що створені робочі місця в більшості своїй будуть тимчасовими.

Президент Трамп також обмежив діяльність агентства з охорони навколишнього середовища США: відомство поки не зможе видавати нові гранти, а співробітникам заборонено публікувати інформацію в соціальних мережах і спілкуватися з журналістами. Також не ясно, чи буде ця заборона тимчасовою або постійною, так як сенат США ще не затвердив кандидатуру нового глави агентства Скотта Прюітта.

Прюітт - один з головних критиків теорії глобального потепління, який зробив собі ім'я на позовах проти агентства, яке він звинувачував в необґрунтованій боротьбі із забрудненням навколишнього середовища.

Колишній президент США Барак Обама у 2015 році наклав вето на будівництво Keystone XL, який розрахований на прокачування 800 тисяч барелів нафти на добу. При цьому будівництво нафтопроводу на початку 2015 року схвалив конгрес США.

На думку Обами, будівництво нафтопроводу не відповідає національним інтересам США і йде врозріз із прагненням Вашингтона запобігти негативним наслідкам глобального потепління.

Будівництво Dakota Access було призупинено в грудні минулого року через численні протести мешканців індіанської резервації, які порахували, що будівництво становить екологічну загрозу для їхніх поселень. Влада США заявила тоді про готовність розробити альтернативні шляхи прокладки трубопроводу.

Жителі індіанської резервації Стендінг-Рок вже заявили, що рішення Трампа порушує закон. Вони готові оскаржувати його в суді.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%