Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мень прогнозує зниження попиту на житло без розвиненого міського середовища протягом двох років

Середа, 25 січня 2017 15:15

Глава Мінбуду Михайло Мень прогнозує проблеми з продажами житла в 2017 і 2018 роках у тих забудовників, які адаптували свої проекти під нові стандарти комплексного освоєння територій. Незважаючи на те що більшість ДСК сьогодні модернізовані, на ринку затребувані зовсім інші продукти. Про це міністр повідомив журналістам за підсумками засідання президії Ради при президенті зі стратегічного розвитку і пріоритетних проектів, яке проходило в Горках - повідомляє RNS.

 «Сьогодні ринок сам підштовхує забудовників до зміни конфігурації з комплексного освоєння територій. Я проїхав кілька суб'єктів РФ, і видно наступна тенденція. Там, де набудували багатоповерхівок, «кам'яних джунглів», там хорошого попиту немає. У цьому самому суб'єкті, недалеко від обласного центру, є хороший мікрорайон малоповерхової забудови - з усією інфраструктурою, з міським середовищем. З тією ж практично ціною, і попит зовсім інший. Люди однозначно проголосують рублем. Хто із забудовників не відчув цю тенденцію, той, безумовно, матиме в поточному і в наступному році проблеми зі збутом житла», - сказав міністр.

Він підкреслив, що не дивлячись на те, що серйозного зниження обсягів введення житла в 2016 році не відбулося, «забудовникам заспокоюватися не треба, а потрібно міняти підходи». «Навіть при тому, що більшість ДСК сьогодні модернізовані, у людей інший абсолютно попит», - підкреслив Михайло Мень.

Раніше співвласник Urban Group Олександр Долгін назвав панельне житлове будівництво «минулим жанром», а генеральний директор «Еталон-Інвест» - «вчорашнім днем».

За підсумками минулого року Мінбуд очікує, що показник введення буде на рівні 81 млн кв. м, що приблизно на 6% нижче, ніж в 2015 році.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%