Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ФАС відклала розгляд справи по сервісному обслуговуванню Apple до лютого

Середа, 25 січня 2017 15:45

Федеральна антимонопольна служба перенесла розгляд справи по сервісному обслуговуванню Apple на лютий, повідомляє регулятор - повідомляє RNS.

 «У зв'язку з відсутністю кворуму комісія ФАС Росії перенесла розгляд справи щодо «Еппл Рус» на лютий 2017 року», - йдеться у повідомленні.

Раніше в ФАС надійшла заява про те, що в 2016 році сервісні центри відмовили фізичній особі в заміні пошкодженого дисплея на смартфоні Apple iPhone 6 Plus у зв'язку з відсутністю поставок до Росії необхідних для ремонту комплектуючих, запропонувавши власнику смартфона зробити заміну з доплатою. Антимонопольне відомство встановило, що в діях ТОВ «Еппл Рус», яке є постачальником продукції Apple в Росію, містяться ознаки порушення закону про захист конкуренції «за незабезпечення можливості використання продукції Apple Inc. (IPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus) протягом терміну її служби».

«У разі підтвердження фактів порушення законодавства, згідно з ч. 1. ст. 14.31 КоАП посадовій особі компанії загрожує штраф від 15 до 20 тис. рублів, а компанії - від 300 тис. до 1 млн рублів. Розгляд справи щодо дій ТОВ «Еппл Рус» за ознаками порушення ч. 1 ст. 10 закону «Про захист конкуренції» відбудеться 17 січня 2017 року», - приводила прес-служба ФАС слова заступника керівника регулятора Андрія Кашеварова.

Розгляд справи спочатку було заплановано на 17 січня. Але 16 лютого ФАС повідомила, що розгляне справу щодо компанії 25 січня 2017 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%