Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ООН: біженці не становлять загрози безпеці США

Понеділок, 30 січня 2017 10:15

В ООН наголошують, що американська влада ретельно перевіряє потенційних біженців - повідомляє Голос Америки.

Агентство ООН у справах біженців заявило, що біженці з Сирії та інших країн не становлять загрози безпеці США. Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), інші установи ООН і правозахисники закликали США переглянути введені обмеження на імміграцію.

Агентство ООН у справах біженців стверджує, що заяви президента США Дональда Трампа про те, що сирійські біженці становлять загрозу національній безпеці, і тому їм слід заборонити в'їзд до США, не мають під собою підстав.

У п'ятницю президент Трамп підписав указ, що забороняє в'їзд в США громадянам семи країн з переважно мусульманським населенням терміном на 90 днів. Інше положення указу також передбачає заборону на прийом всіх біженців в США строком на 120 днів і безстрокову заборону на в'їзд сирійських біженців.

Представник УВКБ Ваніна Маестрачі відкидає заяви про те, що сирійські біженці є терористами. Вона підкреслює, що біженці є жертвами терористів, і що підготовлені до переселення люди належать до найбільш вразливих верств населення на Землі. Серед них - жінки і діти, інваліди та люди, які потребують серйозної медичної допомоги.

Вона розповіла кореспонденту «Голосу Америки», що біженці проходять ретельну процедуру перевірки, перш ніж їх приймають в США.

«Думаю, буде справедливо сказати, що біженці, які приїжджають до США, відносяться до числа найбільш ретельно перевірячих людей, які приїжджають до США», - говорить вона.

У недавньому інтерв'ю американським ЗМІ президент Трамп заявив, що США беруть «десятки тисяч людей», не знаючи про них нічого. За його словами, їх не перевіряють. Президент закликав до «вкрай ретельних перевірок» іммігрантів, які приїжджають в США.

Маестрачі наполягає, що УВКБ ретельно перевіряє всіх біженців, яких передбачається переселити в США з більше 30 інших країн. За її словами, американська влада вирішує, кого з біженців вони готові прийняти, і цей процес може зайняти два роки.

«У рамках американської системи існує багато рівнів, - говорить вона. - Я вважаю, що в цій справі беруть участь вісім федеральних відомств. Існують шість різних баз даних, що стосуються безпеки, п'ять різних біографічних перевірок, - і все це здійснюється американською владою».

За даними Управління з розселення біженців, з 2012 року в США перебралися 14333 біженця з Сирії. Це число меркне в порівнянні з іншими країнами, наприклад, Туреччиною, де в даний час знаходиться близько трьох мільйонів сирійських біженців.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%