Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Поки Америка спить: Пекін виконує все більше технологічних проектів у США

Понеділок, 30 січня 2017 11:15

Китайські компанії все частіше виконують великі будівельні та технологічні проекти в США. Про це йдеться в науковому дослідженні, яке було опубліковано на офіційному сайті центру Вільсона при конгресі. На думку автора доповіді, така тенденція склалася в результаті того, що Пекін стежить за інноваціями, розробляє нові технології і поширює їх у світі, в той час як США тільки говорять про індустріальний розвиток - повідомляє RT.

Як стверджує автор дослідження «Чи хочемо ми жити в китайському світі?» (Do We Want to Live in China's World?) Роберт Делі, повсякденне життя американців сильно змінилося в 2016 році: в торгових центрах з'явилися китайські магазини з електронікою і одягом, а також було прийнято багато проектів по будівництву провідними компаніями КНР.

Політика досягнень.

Пока Америка спит: Пекин выполняет всё больше технологических проектов в США

«Відносини США з Китаєм налагодилися в 1979 році, коли були встановлені дипломатичні зв'язки між країнами. Тоді США мали величезний технологічний та ідейний вплив на Китай, в той час як КНР практично ніяк не впливала на цінності і спосіб життя американців. Однак зараз країни помінялися місцями. У червні 2016 року Китай побудував найшвидший суперкомп'ютер у світі (попередній також був розроблений в цій країні, зараз ними користуються в США); в липні 2016 року Китай завершив розробку найбільшого в світі радіотелескопа, а в серпні послав перший у світі квантовий супутник зв'язку на орбіту», - зазначає у своєму дослідженні Делі.

Автор порівнює технологічні прориви Китаю і порожні розмови Америки, яка вкладає величезні кошти в свої проекти тільки заради Нобелівської премії.

 «У 2016 році в Китаї була побудована високошвидкісна залізнична мережа, а також завершилося перетворення району Пудун у Шанхаї і міста Шеничжене з рисових полів у дві великі забудовані території. У той час як США вкладають в свої проекти мільярди доларів тільки заради отримання Нобелівської премії, Китай створює пропозицію на світовий попит технологічних рішень», - йдеться в роботі.

При цьому Пекін охоче реалізує в США різні комерційні проекти, а китайські смартфони Meizu і Xiaomi вже завоювали серця американців.

 «Китай має намір ділитися своїми досягненнями з іншими країнами. Зараз у них налагоджені відносини з Індією, Росією, навіть в Європі китайська техніка стала користуватися популярністю. Китай активно продає телефони Meizu і Xiaomi в Штати через такі відомі інтернет-магазини, як «Алібаба». Вони також інвестують величезні гроші в переклад голлівудських фільмів на китайську мову. Співпраця з Китаєм - це найбільша угода», - вважає експерт.

Китайці Штати будували.

Велика китайська компанія China Construction America (CCA), штаб-квартира якої розташована в штаті Нью-Джерсі, була заснована в 1985 році. За час існування організація реалізувала понад 400 проектів в США.

Серед найбільш великих замовлень - розширення моста Олександра Гамільтона, головна транспортна артерія району Бронкс в Нью-Йорку, в 2014 році. Сума контракту становила $ 407 млн. Роботи були завершені на 35 днів раніше заявленого терміну.

У 2010 році компанія побудувала великий житловий комплекс під назвою River House на Манхеттені, Нью-Йорк. У 32-поверховому будинку обладнані спа-центр, фітнес-клуб і багаторівнева підземна парковка. У житловому комплексі 250 квартир площею 650 кв. м.

Китайський підрядник також будує готелі на Багамах і Гаваях. У переліку їхніх об'єктів - цілий ряд ресторанів, стадіонів, заводів і житлових будинків в штатах Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Массачусетс і в окрузі Колумбія.

Китай готовий потіснити позиції США і в автомобілебудуванні. У січні американська компанія Faraday Future представила концепт-кар електромобіля, який може скласти конкуренцію Tesla. Він також був розроблений в США - компанією мільярдера Ілона Маска. Прототип машини оснащений батареєю, ємність якої більше, ніж у будь-якої моделі Tesla.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%