Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані пропонують розвивати кочовий туризм

Четвер, 02 лютого 2017 13:45

Екологічний і кочовий туризм сьогодні активно розвивається в усьому світі і набуває все більше прихильників. Казахстан, маючи незаперечні переваги для залучення мандрівників, поки не приділяє належної уваги цьому виду активного відпочинку, передає Казінформ.

Про це на оргнараді з питань розвитку сфери туризму заявила директор Казахстанської туристської асоціації Рашида Шайкенова.

 «Хотілося б відзначити, що найбільш важливим завданням на сьогоднішній момент є внесення змін і доповнень до законодавства в сфері туризму. В рамках нового Послання Президента де позначені завдання по створенню бізнесу можливостей для розвитку, я вважаю, що сьогодні необхідно перейти до роботи над законом про туризм», - підкреслила Рашида Шайкенова.

Вона також звернула увагу на розвиток внутрішнього і в'їзного туризму, зокрема, таких напрямків, як екологічний та кочовий туризм.

«Ці два види туризму не користуються підтримкою держави, хоча є одними з найбільш затребуваних і перспективних трендів у світі. Я вважаю, що потрібно розвивати цей напрямок через внесення наших національних особливостей».

За даними директора Департаменту індустрії туризму Марат Ігал, сьогодні лише в чотирьох регіонах Казахстану існують управління туризму, в інших місцевих виконавчих органах вони діють як малочисельні відділи.

 «Кластерна програма розвитку туризму в Казахстані включає шість кластерів, серед яких Мангістау - Каспійскі ворота «Кендерлі», Південно-Казахстанська область - Відродження Шовкового шляху, Алмати - Вільна культурна зона, Східний Казахстан - Перлина Алтаю, Щучинсько-Боровська курортна зона і Астана - серце Євразії. Хочу особливо підкреслити, що кластерна програма тісно взаємопов'язана з Концепцією культурної політики Республіки Казахстан, розробленої Міністерством культури і спорту», - повідомив Ігаль.

Глава Міністерство культури і спорт Аристанбек Мухамедіули наголосив на необхідності грамотного та виваженого підходу до розвитку туризму в Казахстані, підвищенню туристичної привабливості країни в очах не тільки іноземних, а й вітчизняних мандрівників, а також підготовці кадрів для туристичної галузі, повідомили в прес-службі відомства.

«Необхідно внести зміни і доповнення до Концепції розвитку туристичної галузі Республіки Казахстан за участю провідних казахстанських фахівців і експертів у сфері туризму. Ми повинні забезпечити державне регулювання галузі та підтримку в популяризації нашої країни як об'єкт туризму», - додав Аристанбек Мухамедіули.

Нагадаємо, Указом Президента Республіки Казахстан від 25 січня 2017 року реорганізовано Міністерство з інвестицій та розвитку РК з передачею його функцій і повноважень в області туристської діяльності Міністерству культури і спорту РК.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%