Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В уряд Росії подадуть для узгодження план розвитку Забайкалля

П'ятниця, 10 лютого 2017 11:15

РРобота над проектом комплексного плану соціально-економічного розвитку Забайкалля досягла завершального етапу, і в середині лютого влада регіону подасть його на узгодження в профільні федеральні міністерства, повідомили РІА Новини в прес-службі глави регіону з посиланням на губернатора Наталю Жданову.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін за ініціативою Жданової доручив федеральному уряду в термін до 1 травня 2017 року затвердити комплексний план соціально-економічного розвитку Забайкальського краю. План буде діяти до 2030 року. В даний час уряд регіону спільно з вченими, підприємцями і громадськістю працює над створенням документа.

За даними влади, зараз робоча група приступає до завершального, підсумкового етапу роботи над комплексним планом.

«В середині лютого розроблений проект плану буде направлено на погодження нашим колегам з федеральних структур. У час, що залишився, основний склад групи підготує останні коректування - з урахуванням всіх пропозицій і зауважень, озвучених представниками профільних міністерств. Наша основна задача сьогодні - захистити пропозиції, що увійшли в проект комплексного плану розвитку Забайкалля, на майданчиках федеральних міністерств», - сказала Жданова.

За інформацією прес-служби, проект комплексного плану передбачає заходи з просування Забайкалля як пілотного регіону прикордонного співробітництва Росії з Китаєм і Монголією, дії для зміцнення малого і середнього підприємництва в регіональній економіці, розвитку традиційних для краю ресурсних галузей - гірничорудної, лісової, сільського господарства, а також пропозиції щодо просування нових видів діяльності - аерокосмічного комплексу, виробництва композиційних матеріалів та інших.

«Крім того, в плані передбачені нефінансові інституційні заходи, які покликані створити принципово нову нормативну правову середу на федеральному і регіональному рівнях. Ці заходи запропоновані в логіці поширення вигідного правового режиму для територій Далекого Сходу на Забайкальський край», - йдеться у повідомленні.

За два місяці роботи спеціального ресурсу, створеного на офіційному порталі краю і сайті регіонального мінекономрозвитку, де будь-хто міг висловити свої пропозиції щодо створення проекту, через портал було надіслано 20 пропозицій від населення. Крім того, надійшло понад 300 пропозицій від наукових співтовариств, громадськості та представників організацій краю.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%