Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

WP: Флінн втрачає довіру в Білому домі через розмову з Кисляком

Понеділок, 13 лютого 2017 10:15

Радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн знаходиться під дедалі більшим політичним тиском і ризикує втратити довіру в Білому домі після повідомлень про те, що він обдурив чиновників адміністрації США з приводу розмови з російським послом Сергієм Кисляком, пише РІА Новини з посиланням на Washington Post.

Раніше видання повідомило, що в день введення чергових санкцій адміністрації Барака Обами проти Росії 29 грудня американські спецслужби підслухали розмову Кисляка і Флінна, який менше місяця тому зайняв пост помічника нового президента Дональда Трампа, і що в розмові йшлося про санкції.

Деякі представники адміністрації в приватному порядку кажуть, що позиції Флінна ослабли і надана йому підтримка виявилася сильно підірваною, оскільки існує переконаність в його нещирості, коли мова заходить про Росію. Ідея про те, що йому не можна повністю довіряти набуває все більшого поширення, пише видання.

«Ножі вже направлені на Флінна», - повідомив один чиновників в адміністрації.

«Флінн втрачає друзів, без питань. У Білому домі згодні з тим, що він брехав. Віце-президент схиляється до того, що він брехав ... Я буду дуже здивований, якщо йому вдасться протриматися набагато довше», - сказав інший представник адміністрації.

Джерела також повідомили, що Трамп в маєтку Мар-а-Лаго в Палм-Біч на вихідних в приватному порядку висловив розчарування Флінном. У той же час офіційний представник Білого дому Шон Спайсер спростував інформацію про те, що Трамп перед кимось критикував Флінна, перебуваючи в маєтку, пише видання.

Люди з оточення Флінна говорили про його повну впевненість у своїй позиції, незважаючи на розгорнуту дискусію. Крім того, люди з оточення Трампа попередили, що президент не схильний до звільнення радника.

Раніше конгресмен Адам Шифф говорив, що якщо брехня Флінна про зміст розмов з'ясується, «він повинен піти у відставку».

З повідомлення видання про розмову Флінна з Кисляком противники Трампа виводять ряд припущень - від можливої ​​«координації» штабу Трампа з російським посольством до того, що Флінн міг порушити закон, що забороняє приватним особам займатися дипломатією. Однак ніяких підтверджень подібних припущень представлено не було. Білий дім раніше заявив, що Трамп підтримує Флінна «на 100%».

Раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кисляк спілкувався з Флінном, але інформація про зміст цих контактів невірна.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%