Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд Нью-Йорка визнав пріоритет російських кредиторів Зовнішпромбанку

Понеділок, 13 лютого 2017 13:45

Суд Південного округу Нью-Йорка надав збанкрутілому Зовнішпромбанку судовий захист на території США на підтримку основної процедури банкрутства на території Росії, повідомляє портал Law360. Петиція про визнання пріоритетом банкрутства російського банку була спрямована в американський суд конкурсним керуючим кредитної організації - Агентством по страхуванню внесків (АСВ) - повідомляє RNS.

Тяганина в суді Нью-Йорка ініційована панамським офшором Panabroker, який вимагає з банку $ 1,57 млн ​​у позиках, виданих в 2001 році. Panabroker вимагає в суді погашення боргу за рахунок нерухомості компаній колишнього бенефіціара Зовнішпромбанка Лариси Маркус.

Перед винесенням рішення суддя з банкрутних справ Мері Кей Віскос відкинула заперечення панамської компанії Panabroker Protecting and Indemnity Association SA, яка, називаючи себе кредитором Зовнішпромбанку, подала в суд на банк і компанії Лариси Маркус за звинуваченням у вимаганні та спробувала уникнути автоматичного призупинення судового розгляду, пише Law360.

Суддя Віскос також відхилила доводи панамської компанії про те, що банк не може отримати судовий захист на території США, оскільки у нього немає власності в США. «... (Суддя. - RNS) також усміхнулася на заяву Panabroker про те, що задоволення буде суперечити національній державній політиці, так як АСВ нібито брало безпосередню участь в інтеграції Росії і Криму», - цитує її слова портал. «Я не приймаю жодних рішень стосовно Криму», - сказала суддя.

За відомостями АСВ, екс-президент банку Лариса Маркус зареєструвала в Нью-Йорку численні компанії з обмеженою відповідальністю для покупки нерухомості. Маркус використовувала кошти клієнтів Зовнішпромбанку, які були незаконно переведені на адресу нью-йоркських компаній.

АСВ домагається того, щоб в разі підтвердження права власності Зовнішпромбанку на нью-йоркські компанії Маркус нерухомість була б передана агентству на користь всіх кредиторів, а не тільки Panabroker.

21 січня 2016 року у Зовнішпромбанку була відкликана ліцензія, в березні банк визнаний банкрутом. Центробанк виявив в кредитній організації «діру» в 216 млрд руб .: зобов'язання банку обчислювалися 253 млрд руб. при наявних активах на 36,5 млрд руб.

Лариса Маркус і її брат, співвласник Зовнішпромбанку Георгій Беджамов, звинувачуються у шахрайстві в складі організованої групи (ч. 4 ст. 159) за допомогою виведення коштів банку через роздачу кредитів підконтрольним фірмам. Маркус знаходиться під арештом. Беджамов, який оголошений в міжнародний розшук, перебуває за кордоном. За даними розслідування, збитки, понесені банком в результаті передбачуваного шахрайства, оцінюються в 877 млн ​​руб., або понад  13,5 млн $, відзначають в АСВ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%