Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЗМІ: Мінекономрозвитку і Мінфін домовилися про необхідність підвищити ПДВ

Середа, 15 лютого 2017 10:15

Мінекономрозвитку і Мінфін Росії досягли консенсусу про те, що для перезапуску економічного зростання потрібно знизити податки на працю, а доходи, що випадають з бюджету компенсувати непрямими податками, пише РІА Новини з посиланням на газету «Ведомости» і на федеральних чиновників.

Глава Мінфіну Антон Сілуанов у січні заявив, що рівень оподаткування праці в Росії один з найвищих у світі, страхові внески в державні позабюджетні фонди становлять зараз 30% від фонду оплати праці.

«Мінекономрозвитку і Мінфін погодилися з підвищенням ПДВ і зниженням страхових внесків ... В економічному блоці уряду консенсус: для перезапуску економічного зростання потрібно знизити податки на працю, а доходи, що випадають з бюджету компенсувати непрямими податками», - пише газета з посиланням на свої джерела.

«Варіанти різні, основний - знизити страховий внесок до 21% і підвищити ПДВ до 21% (інші варіанти: 20/22, 22/22, 21/22), повідомляють чиновники, рішень поки немає. Ідея опрацьовувалася з депутатами та експертами, в тому числі на майданчику ЦСР, знають двоє з них, але вирішувати буде президент», - продовжує видання.

За інформацією газети, ініціатором змін виступив глава Мінекономрозвитку Максим Орєшкін. При цьому Сілуанов в цілому підтримує рішення, кажуть джерела.

Джерело газети повідомило, що Орєшкін в понеділок розповідав першому віце-прем'єру Ігорю Шувалову про перезапуск економічного зростання, серед можливих заходів були маневр в податках, підтримка експорту, розширення податкових стимулів для інноваційних компаній, заходи по боротьбі з бідністю, пропозиції по ПДФО.

У вересні ЗМІ повідомляли, що Мінфін пропонує з 2017 року стягувати страхові внески з усього зарплатного фонду за єдиною ставкою 29% і до 2019 року довести її до 26%. Альтернативний варіант - в 2017 році підвищити ПДВ до 20%, 10% -ву пільгову ставку підняти до 12%, а з 2019 року збільшувати її на 2 пункти в рік, поки вона не зрівняється з непільговою 20%.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%