Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Яку продукцію почнуть випускати жамбилци в 2017 році

Середа, 15 лютого 2017 10:45

М'ясна продукція, сіль, макарони, ветеринарні препарати, арматура і будівельні суміші, переробка свинцево-цинкових руд і обробка граніту - всю цю продукцію почнуть випускати підприємства Жамбилської області в цьому році, передає кореспондент МІА «Казінформ».

Як пояснили у прес-службі акіма області, у 2017 році регіон планує реалізувати в рамках державної програми індустріально-інноваційного розвитку Республіки Казахстан на 2015 - 2019 роки 12 інвестпроектів на загальну суму 15 млрд тенге зі створенням 1340 постійних робочих місць.

Уже відбулося урочисте відкриття першого з підприємств, ТОВ «Ролла-Ян» в Байзакском районі, за проектом «Модернізація макаронного цеху, автоматична лінія по виробництву довгої локшини». Вартість проекту 285 млн. тенге, потужність 9 тис. тон готової продукції на рік, працевлаштовані 60 жителів села Кизил Жулдиз. Продукція має експортоорієнтованих характер і буде реалізована на ринках Казахстану, Росії і Китаю.

Серед намічених до реалізації проектів - ТОВ «BioVetKZ» - «Будівництво біокомбіната з виробництва ветеринарних препаратів», модернізація і реконструкція Аксуекской збагачувальної фабрики у флотаційно-гравітаційну збагачувальну фабрику з переробкою видобутих свинцево-цинкових руд ТОВ «Ер Тай» потужністю 15,5 тис. тон концентрату в рік.

У Мойинкумському районі ТОВ «Оргбуд» розпочато проект модернізації і видобутку граніту за новітньою технологією вартістю 256 млн тенге. Крім того, ТОВ «Компанія «Казграніт» зайнялося будівництвом цеху по виробництву гранітної плити мощення, бруківки і видобутком гранітних блоків.

У Кордайському районі ТОВ «Першотравневі делікатеси» з реконструкцією ковбасного цеху відкриє 125 нових робочих місць. У Меркенському районі ТОВ «Мерк ет» здійснює великий проект реконструкції виробництва консервованих м'ясопродуктів, ковбасних виробів. У Таласському районі ТОВ «Каратау ПРО» будує завод з виробництва тонкомолотих наповнювачів. У Сарисуському районі ТОВ «Соляна компанія «Асилтуз» здійснює проект будівництва заводу з виробництва харчової солі.

У Таразі планується відкриття виробництва будівельної арматури ТОВ «Арматурний Таразській завод». ТОВ «Kisc» модернізує ливарний цех, а ТОВ «Alina Holding» завершить будівництво комплексу по виробництву сухих будівельних сумішей, тонкомолотих наповнювачів і гіпсу проектною потужністю 140 тис тон продукції в рік.

У облакіматі відзначають, що в рамках держпрограми індустріально-інноваційного розвитку РК на 2015 - 2019 роки по Карті підтримки підприємництва в регіоні реалізується 35 інвестиційних проектів на загальну суму 513 млрд тенге зі створенням 5477 нових робочих місць.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%