Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Бюджет Казахстану зможе заробляти на платних автодорогах до 30 млрд тенге щорічно

Четвер, 16 лютого 2017 15:45

Бюджет Казахстану зможе заробляти на платних автодорогах до 30 млрд. тенге щорічно. Про це сьогодні на прес-конференції в Будинку Уряду повідомив віце-міністр з інвестицій та розвитку РК Роман Скляр, передає кореспондент МІА «Казінформ».

«До 2020 року планується поетапне впровадження системи справляння плати на шести тис. кілометрів автодоріг республіканського значення, що дозволить щорічно збирати близько 30 млрд. тенге. У тому числі в 2017 році на 700 кілометрах», - зазначив Скляр.

За його даними, в 2017 році передбачено влаштування системи справляння плати на ділянках Астана-Теміртау і Алмати-Капшагай за рахунок республіканського бюджету. А також на ділянці Алмати-Хоргос за рахунок позики Світового банку. Запуск системи в тестовому режимі планується в листопаді поточного року.

В цілому ж, за даними міністерства, в рамках реалізації держпрограми «Нурли жол» в 2017 роботи будуть вестися на 4,4 тис. кілометрах доріг, де будуть задіяні 100 тис. робітників. До кінця року в експлуатацію буде введено понад 600 кілометрів доріг.

У відомстві інформують, що буде повністю завершено будівництво автодороги Бейнеу-Актау (2017 році - 230 кілометрів) і Алмати-Талдикорган (2017 році - 24 кілометрів), також окремих ділянок на автодорогах Астана-Павлодар (232 кілометри), Уральськ-Кам'янка (50 кілометрів), Актобе-Атирау (26 кілометрів), обхід перевалу Кордай (40 кілометрів).

«Будуть продовжені роботи на семи переходящих проектах (Астана-Караганда, Центр-Схід, Бейнеу-Актау, Центр-Захід, Капшагай-Талдикорган, Астана-Петропавловськ і Уральськ-Кам'янка). За рахунок бюджетних коштів почнеться реалізація восьми нових проектів загальною протяжністю понад 1 тис. кілометрів. Це проекти Бейнеу-Акжигіт, Костанай-Денисівка, Щучинск-Зеренда, Осиновский перевал, Таскескен-Бахти, Ушарал-Достик, Південно-Захід обхід Астани, Калбатау-Майкапшагай », - йдеться в повідомленні прес-служби МІР РК.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%