Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп: публікації в ЗМІ заважають налагодити відносини з Росією

П'ятниця, 17 лютого 2017 10:15

Президент США Дональд Трамп звинуватив ЗМІ в тому, що публікації про зв'язки його адміністрації з Росією заважають налагодити відносини між двома країнами - повідомляє Бі-бі-сі.

«Путін, можливо, вважає, що він більше не може домовитися зі мною, так як політично це буде дуже непопулярним для політика», - заявив Трамп в ході своєї прес-конференції.

Трамп заявив, що йому було б легше вибрати жорсткий курс по відношенню до Росії, але він вибрав шлях, який, на його думку, відповідає інтересам США.

На думку Трампа, США варто підтримувати хороші відносини з Росією, тому що обидві країни мають ядерну зброю.

«Я нічого не робив для Росії, я нічого не зробив для Росії, - цитують Трампа агентства. - Якщо ми зможемо порозумітися з Росією, то це позитивна річ».

Трамп в черговий раз звинуватив американські ЗМІ в поширенні «фейковий новин». Він також обіцяв розслідувати справи про витоки матеріалів спецслужб у ЗМІ.

Американський президент також підкреслив, що чиновники з його адміністрації, за його інформацією, не мають зв'язків з Росією.

«Вони нічого про це не знають. Вони не були в Росії. Вони ніколи не дзвонили в Росію. Їм ніколи ніхто не дзвонив. Це все фейкові новини», - заявив Трамп.

На цьому тижні у відставку змушений був піти радник Трампа Майкл Флінн. Газета Washington Post повідомила, що Флінн в грудні минулого року обговорював з російським послом Сергієм Кисляком можливість скасування санкцій. Це суперечить американському законодавствому, так як Флінн тоді не був чиновником.

Газета New York Times з посиланням на джерела в спецслужбах США пізніше повідомила, що представники виборчого штабу Трампа в 2016 році регулярно спілкувалися з представниками російських спецслужб і чиновниками.

На цьому тижні Трамп і чиновники його адміністрації зробили кілька різких заяв на адресу Росії.

Сам Трамп написав в «Твіттері», що Росія відібрала Крим у України при його попереднику Бараку Обамі. До цього прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив, що Трамп чекає, що Росія поверне Крим Україні. Різкі заяви зробив і глава Пентагону Джеймс Меттіс, який заявив, що США мають намір говорити з Росією «з позиції сили».

За даними агентства Блумберг, Кремль наказав російським державним ЗМІ менше висвітлювати дії Трампа. Видання зазначає, це є свідченням побоювань російської влади з приводу того, що нова адміністрація США буде гірше ставитися до Росії, ніж очікувалося раніше.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%