Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Адвокати екс-міністра економіки Казахстану звернулися до ЗМІ

П'ятниця, 17 лютого 2017 12:45

Адвокати екс-міністра національної економіки Казахстану Куандик Бішімбаєва, який підозрюється в розкраданнях при будівництві заводу з виробництва скла на півдні країни, поширили заяву, в якій звернулися до ЗМІ з проханням відмовитися від публікацій обвинувального характеру і нагадали їм про презумпцію невинуватості - повідомляє РІА Новини.

В середині січня прес-служба Національного бюро з протидії корупції повідомила, що Бішімбаєв затриманий за підозрою в неодноразовому отриманні хабарів в особливо великому розмірі. За даними антикорупційного відомства, Бішімбаєв підозрюється в тому, що коли він обіймав посаду керівника холдингу «Байтерек», організував схему викрадення близько 3 мільйонів доларів при будівництві заводу з виробництва скла в Кизилорда (на півдні Казахстану).

Адвокати в заяві зазначили, що «приводом для цього звернення стали публікації, які носять обвинувальний характер». На їхню думку, деякі ЗМІ говорять про винність Бішімбаєва «як про достовірний і встановлений факт».

«Однак хотілося б підкреслити, що дана кримінальна справа перебуває лише в стадії розслідування, йде досудове провадження ... Ми підкреслюємо, що ніхто не може бути визнаний винним у якомусь діянні, доки її вину не встановлена ​​судом», - йдеться в поширеній заяві адвокатів .

Вони звернулися до ЗМІ з проханням відмовитися від гучних заголовків та матеріалів обвинувального характеру. «Ми не можемо розкривати деталі справи, яка розслідується стосовно нашого підзахисного, і відповідати на гучні публікації контраргументами, але вся інформація з боку захисту буде надана в установленому законом порядку. Ми сподіваємося на благополучний результат і на об'єктивний, справедливий, неупереджений розгляд справи щодо нашого підзахисного», - йдеться в заяві.

Бішімбаєв був звільнений з посади наприкінці грудня 2016 року. Коментуючи відставку, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв зазначав, що міністр був усунений «у зв'язку з питаннями, що виникли по його діяльності в холдингу «Байтерек».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%