Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Протестувальники звільнили наметовий табір в Північній Дакоті

Четвер, 23 лютого 2017 08:45

Велика частина людей, що протестують проти будівництва нафтопроводу Dakota Access в Північній Дакоті, покинула наметовий табір, який існував майже рік, повідомляє Бі-бі-сі.

Поліція США заарештувала активістів, які не захотіли залишати табір.

Уряд США раніше постановив, що о 2 годині дня протестувальники повинні покинути федеральну землю, на якій вони організували наметовий табір.

Жорсткі терміни пов'язані із загрозою весняного паводка. Про це попередив Інженерний корпус армії США, який відповідає за річкову інфраструктуру і екологічне регулювання території. ЗМІ повідомляють про сміття на території табору і болото через погану погоду.

Палаточный лагерь в Северной Дакоте

Більшість протестувальників не перечило розпорядженню влади і мирно залишили табір. Під час цього вони виконали своєрідні ритуали: деякі активісти підпалили намети і дерев'яні споруди перед відходом.

Близько 150 осіб влаштували прощальний марш: вони взялися за руки і вийшли з табору, співаючи і б’ючи в барабани, передає Ассошіейтед прес.

Частина протестувальників залишилася в таборі. За даними АП, поліція почала заарештовувати їх через дві години після вказаного їм терміну. Повідомляється про затримання приблизно десятка активістів.

Представник поліції повідомив Ассошіейтед прес, що поліцейські не будуть заходити на територію табору після того, як стемніє. Влада вважає, що в таборі залишилися кілька десятків людей.

Палаточный лагерь в Северной Дакоте

Всього поліція привезла на місце наметового табору п'ять великих вантажівок. На цих вантажівках поліцейські планували відвезти протестувальників в сусіднє місто, де їм запропонують чистий одяг, розташування в готелі, їжу та безкоштовний проїзд додому.

У таборі постійно жили кілька сотень людей. У періоди найбільш інтенсивних протестів тут збиралось до кількох тисяч.

В акціях протесту беруть участь переважно корінні американці і активісти, які захищають довкілля. Вони вважають, що будівництво нафтопроводу Dakota Access, який має пролягти поруч з індіанської резервацією Стендінг-Рок, може спричинити забруднення води і довкілля загалом.

Також представники племені потерпають за збереження своїх культурних об'єктів.

У грудні минулого року будівництво нафтопроводу було припинено. В кінці січня президент США Дональд Трамп підписав указ про відновлення будівництва нафтопроводу. Жителі резервації спробували оскаржити указ Трампа в суді, але суд відхилив їхній позов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%