Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Премію «Оскар» за кращий фільм отримала стрічка «Місячне сяйво»

Понеділок, 27 лютого 2017 08:45

Премію «Оскар» за кращий фільм отримала картина Баррі Дженкінса «Місячне сяйво» про дорослішання підлітка в бідних районах Майамі. При цьому під час оголошення переможця сталася помилка, через яку спочатку переможцем оголосили мюзикл «Ла-Ла Ленд».

Оголошував переможця голлівудський актор Уоррен Бітті, який пояснив, що йому дали не той конверт. Організатори премії вибачилися за те, що трапилося. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Після першого оголошення переможця знімальна група «Ла-Ла Ленда» вийшла на сцену і почала вимовляти подячну промову. Її зупинив один з продюсерів, який заявив, що насправді виграв фільм «Місячне сяйво».

Барри Дженкинс (слева)

За словами кореспондента Бі-бі-сі Іена Янгс, він не пам'ятає нічого подібного ні на одній церемонії. Після того, як був оголошений справжній переможець, продюсер мюзиклу Джордан Хоровіц передав статуетку продюсерам «Місячного сяйва».

Продюсер

Таким чином, всього мюзикл «Ла-Ла Ленд», який отримав рекордні 14 номінацій на «Оскар» і вважався фаворитом в боротьбі за премію найкращому фільму, отримав тільки шість статуеток.

Його режисер Дем'єн Шазелл отримав «Оскар» за кращу режисуру. Він обійшов у цій номінації Мела Гібсона («З міркувань совісті»), Баррі Дженкінса («Місячне сяйво»), Кеннета Лонергана («Манчестер біля моря») і Дені Вільнева («Прибуття»).

Райан Гослинг и Эмма Стоун поздравляют актера

32-річний Шазелл став наймолодшим режисером, який отримав цю премію.

Кращою актрисою року стала Емма Стоун, яка зіграла головну роль у тому ж мюзиклі. На звання кращого актора претендував і Райан Гослінг, який виконав головну роль в «Ла-Ла-Ленд», але переміг Кейсі Аффлек, який зіграв у фільмі «Манчестер біля моря».

Леонардо ДиКаприо вручает

«Ла-Ла Ленд» також отримав дві нагороди за кращу музику і пісню до фільму. Статуетки дісталися американському композиторові Джастіну Гурвіцу. Мюзикл отримав нагороду за кращу операторську роботу.

При цьому свій перший «Оскар» «Ла-Ла Ленд» отримав лише на третій годині церемонії - причому, всупереч прогнозам, за роботу художника-постановника. Критики ж вважали фаворитами в цій номінації картини «Прибуття» та «Фантастичні тварини і де їх шукати».

Приз за лучшую мужскую роль получил Кейси Аффлек

«Ла-Ла Ленд» поступився фільму «Фантастичні тварини і де їх шукати» у номінації за кращий дизайн костюмів. Ще дві статуетки, які більшість критиків пророкували мюзиклу Деміена Шазелла, так само обійшли його стороною. Приз за кращий звук отримала картина «Прибуття», а за кращий звуковий монтаж - фільм «З міркувань совісті».

Своєю чергою, «Місячне сяйво» отримало в загальному підсумку три «Оскари». Режисер і сценарист фільму Баррі Дженкінс отримав премію за кращий адаптований сценарій, а актор Махершала Алі - премію найкращому акторові другого плану.

Кращий фільм на іноземній мові.

Кращим фільмом іноземною мовою визнана картина іранського режисера Асгар Фархаді «Комівояжер». Для Фархаді це вже другий «Оскар» - першого він отримав в 2012 році за фільм «Розлучення Надера і Сімін».

Іранська актриса Тарані Алідусті, яка виконала головну роль в його новому фільмі, в кінці січня заявила, що не приїде на церемонію вручення «Оскарів» у знак протесту проти планів Дональда Трампа заборонити видачу американських віз жителям ряду країн з переважно мусульманським населенням.

В результаті на церемонію не приїхав і сам Фархаді. У своєму зверненні до членів американської Кіноакадемії іранський режисер підкреслив, що таким чином він висловлює солідарність зі своїми співгромадянами, яким висловила неповагу американська адміністрація.

Слова Асгар Фархаді, зачитані зі сцени кінотеатру «Долбі», де проходила церемонія, зал зустрів оваціями.

Анушех

Кращі актори другого плану.

«Оскар» за кращу жіночу роль другого плану отримала Віола Девіс (фільм «Огорожі»), яка випередила в цій номінації фаворитку кінокритиків Ніколь Кідман з фільмом «Лев».

Трохи раніше Махершала Алі, який зіграв у фільмі «Місячне сяйво», отримав «Оскар» за кращу роль другого плану. Фільм Баррі Дженкінса з самого початку вважався одним з фаворитів у гонці за «Оскари», хоч і поступався за кількістю номінацій мюзиклу «Ла-Ла Ленд».

Тимберлейк

Нагороду Кіноакадемії як кращий анімаційний фільм отримав «Зверополіс».

Кращим документальним фільмом визнано байопік «О. Джей: Зроблено в Америці» - семигодинний опис історії гравця в американський футбол, звинуваченого у вбивстві власної дружини.

В цьому році вперше церемонію вручення «Оскарів» вів телеведучий і актор Джиммі Кіммел - і перш за все він повідомив публіці, що церемонія транслюється в «220-и країнах, які тепер нас ненавидять».

Киммел

Виправдовуючи очікування тих, хто вважав, що «Оскар-2017» буде різко політизованим, Кіммел саркастично подякував президенту США Дональду Трампу за те, що зараз вже ніхто не згадує, що лише рік тому головною проблемою для Академії було питання, чи немає расизму в тому , що темношкірі актори отримують менше «Оскарів», ніж білі.

Мерил Стрип, Холли Берри и другие актеры на церемонии вручения премий

І тут же звернув увагу аудиторії на актрису Меріл Стріп, попросивши вітати її оплесками за «її численні невидатні і переоцінені акторські роботи» - натяк на слова Трампа про Стріп у відповідь на її різку критику американського президента.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%