Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан увійшов в десятку токсичних країн світу

Понеділок, 27 лютого 2017 12:15

Одним з найбільш токсичних держав Центральної Азії став Казахстан, увійшовши в десятку токсичних країн світу. Про це йдеться в дослідженні британської організації The Eco Experts, повідомляє Казінформ з посиланням на ca-news.org.

Експерти британської організації The Eco Experts зібрали дані про 135 країнах світу на основі 5 факторів навколишнього середовища: це споживання енергії на душу населення; викиди вуглекислого газу (СО2) від спалювання палива; рівень забруднення повітря; смертельні випадки, пов'язані із забрудненням повітря; поновлювані джерела енергії.

За підсумками дослідження Киргизстан є найбільш нетоксичного країною в Центральній Азії. Друге місце за рівнем токсичності зайняв Таджикистан. Найбільш токсичними державами Центральної Азії є Казахстан і Туркменістан.

 «Замість того, щоб просто дивитися на рівні забруднення повітря, дослідження також зосереджено на роботі по боротьбі зі зміною клімату. Саудівська Аравія є одним з найбільших в світі виробників нафти, але має один з найнижчих в світі вкладів поновлюваних джерел енергії, хоча, незважаючи на погодні умови, ідеально підходить для сонячної енергії. Це свідчить про зневагу до здоров'я населення і навколишнього середовища», - повідомляє організація The Eco Experts.

За даними The Guardian, Китай прагне інвестувати 292 млрд фунтів стерлінга в поновлювані джерела енергії до 2020 року. Китай активно шукає шляхи до зеленого майбутнього, в той час як рівень забруднення країни залишається високим, отже, країна падає нижче в рейтингу токсичності.

Люксембург став найтоксичнішою серед європейських країн.

Країна потерпає від сильного забруднення з сусідніх країн, включаючи Німеччину і Бельгію. 10 найбільш токсичних країн світу:

- Саудівська Аравія;

- Кувейт;

- Катар;

- Бахрейн;

- Об'єднані Арабські Емірати;

- Оман;

- Туркменістан;

- Лівія;

- Казахстан;

- Трінідад і Тобаго.

Згідно з доповіддю, найменш токсичними країнами є африканські країни: Кенія, Мозамбік і Ефіопія. Відсутність індустріалізації в країнах привело до мінімального забруднення повітря. На сьогоднішній день реальною проблемою в Африці є якість питної води.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%