Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЄС виявив в російських ЗМІ більше 2,5 тис. «фейкових» новин

Понеділок, 27 лютого 2017 13:15

Оперативна робоча група зі стратегічних комунікацій ЄС (East Stratcom Task Force), створена для виявлення випадків навмисної дезінформації у ЗМІ і соцмережах, з 2015 року виявила в російських ЗМІ більше 2,5 тис. «фейкових» повідомлень, що стосуються ЄС, пише RNS з посиланням на французький L'Express.

Так, з листопада 2015 року - моменту створення робочої групи - було виявлено 2560 «фейкових» новин про європейських політиків, нібито запущених російськими ЗМІ.

Після виявлення «фейку» East Stratcom Task Force публікує його аналіз на власному сайті, додаючи власні коментарі. В останньому огляді, підготовленому робочою групою, йдеться про кампанію з дискредитації образу кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона в російських ЗМІ. Як приклади наводяться повідомлення французької та англійської відділень агентства Sputnik, сюжет, показаний по телеканалу «Росія-1». «Мета російських зусиль - не в тому, щоб переконати нас прийняти точку зору Кремля ... а щоб збити нас з пантелику ... підриваючи наші демократичні засади і нападаючи на тих, хто є або прагне стати нашими політичними лідерами», - йдеться на офіційному сайті East Stratcom Task Force.

Група була створена в березні 2015 року за рішенням Європейської ради. Її мета - протидія інформаційним кампаніям, які дискредитують ЄС. Група складається з 11 фахівців і близько 300 журналістів-волонтерів, які шукають «фейки» в інтернеті, телевізійних сюжетах, друкованих виданнях та соціальних мережах.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%