Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп обговорить з губернаторами скасування реформи охорони здоров'я

Понеділок, 27 лютого 2017 14:15

У Вашингтоні проходять збори Національної асоціації губернаторів, на яких лідери штатів обговорять різні внутрішньополітичні теми - повідомляє Голос Америки.

Президент США Дональд Трамп припустив, що питання скасування реформи охорони здоров'я (так званого Obamacare) і її заміни іншим актом викличе протидію на його зустрічі з губернаторами штатів в понеділок у Вашингтоні.

Більше 40 лідерів штатів знаходяться в столиці США для участі в щорічних зборах Національної асоціації губернаторів.

Приймаючи їх в Білому домі в неділю ввечері, Трамп виголосив тост за «чудових губернаторів Сполучених Штатів», хоча деякі з них не згодні з певними політичними установками президента.

Недавні укази президента про посилення відносин до 11 мільйонам нелегальних іммігрантів включають погрози позбавити багатомільярдного федерального фінансування так звані міста-притулки, які обмежують співпрацю з федеральними імміграційною службою. Плани Трампа включають наділення співробітників місцевих правоохоронних органів повноваженнями імміграційних агентів.

Багато губернаторів у бесіді із журналістами «Голосу Америки» заявляли, що хочуть, щоб іммігранти і біженці, які нещодавно прибули до Америки, успішно почали нове життя. Вони також підкреслили, що в ході застосування закону відношення до всіх, до кого він відноситься, має бути розумним і співчутливим.

Голова асоціації, губернатор Вірджинії Террі Макколіф заявив, що вважає нові заходи «аморальними і незаконними».

У бесіді з кореспондентом Перської служби «Голосу Америки» він сказав, що іммігранти і біженці «відчувають себе в безпеці у Вірджинії».

«Ми хочемо, щоб люди приїжджали, починали бізнес, ростили дітей і мали високу якість життя, - сказав Макколіф. - У Вірджинії ми будемо захищати базові та фундаментальні громадянські свободи і громадянські права».

Губернатор Орегона Кейт Браун в бесіді із «Голосом Америки» заявила, що її штат є «інклюзивним».

 «Ми хочемо, щоб Орегон став місцем, де всі могли б процвітати, - додала вона. - Це стосується і наших іммігрантів, і біженців».

Губернатор Арканзасу Аса Хатчінсон заявив Сомалійській службі «Голосу Америки», що в його штаті проживає велика кількість іммігрантів з В'єтнаму, Мексики і країн Центральної Америки.

«Завдяки іммігрантам і біженцям Сполучені Штати Америки є тим, що вони є, - заявив він. - Просто все повинно відбуватися в рамках легального процесу. Те, що ви спостерігаєте, а саме посилення застосування імміграційного законодавства, відбувається не тільки в США, але в дійсності і в усьому світі».

«У Європі намагаються впоратися з проблемами через їх політику щодо кордонів. США знаходяться в тому ж положенні, - додав Хатчінсон. - Давайте почнемо із застосування чинних законів. Звичайно ж, це потрібно робити розумним і співчутливим чином, але нам потрібно захищати свої кордони і застосовувати закони».

Суперечки навколо Medicaid.

Суботні дискусії на зборах Національної асоціації губернаторів ознаменувалися суперечками навколо пропозиції губернаторів-республіканців про кардинальний перегляд федеральної програми Medicade, що забезпечує медичною страховкою більше 70 мільйонів американців з низькими доходами.

Пропозиція республіканських сенаторів, що стосується програми Medicaid, проект якого опинився в розпорядженні Associated Press, закликає Конгрес змінити програму таким чином, щоб вона перетворилася з безстрокових федеральних зобов'язань в програму, яку кожен штат розробляє з урахуванням своїх фінансових можливостей.

Республіканці стверджують, що їх план дозволить штатам проявляти більшу гнучкість при покритті медичних витрат незаможнім, одночасно захищаючи їх від витрат, пов'язаних зі скасуванням Закону про доступну охорону здоров'я, підписаною Обамою.

Губернатори-демократи в суботу звинуватили своїх республіканських колег в нечесності в тому, що стосується наслідків їх плану. За їх словами, він призведе до того, що люди позбудуться можливості компенсувати витрати на медичне обслуговування заради того, щоб профінансувати зниження податків на багатих.

Демократи ухвалили Закон про доступну охорону здоров'я у 2010 році, коли партія мала більшість в обох палатах Конгресу і свого президента в Білому домі. Республіканці з самого початку виступали проти його прийняття і зробили більше 50 безуспішних спроб його скасування при адміністрації Обами.

Республіканська партія стверджує, що вартість медичного страхування відповідно до Закону про доступне охороні здоров'я занадто велика, і що в цьому питанні штати повинні мати більше контролю, ніж федеральний уряд.

У суботу губернатори зустрілися з нещодавно призначеним міністром охорони здоров'я Томом Прайсом. Будучи конгресменом, Прайс різко критикував Закон про доступну охорону здоров'я і очолював роботу по його скасування та заміни альтернативним законом. Міністр заявив губернаторам, що найближчим часом адміністрація представить свій план.

У вівторок Трамп виступить з промовою перед обома палатами Конгресу, в якій викладе своє бачення майбутнього року. Новий президент традиційно виступає з подібною промовою, аналогом доповіді «Про стан справ в країні», незабаром після інавгурації.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%