Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Число авіарейсів між Казахстаном та Китаєм в 2017 році збільшиться

Понеділок, 27 лютого 2017 16:05

Сьогодні в рамках робочого візиту в Китай міністр з інвестицій та розвитку РК Женис Касимбеков провів зустріч з міністром транспорту КНР Лі Сяопен, передає власний кореспондент МІА «Казінформ» в Китаї.

«У нас вийшов дуже хороший конструктивний діалог. Сьогодні співробітництво між нашими країнами переходить в площину всебічного стратегічного партнерства. У цьому році планується запуск нових спільних виробництв в сфері промисловості, транспорту, а також початок будівництва нових проектів в різних галузях економіки. Ми хочемо максимально реалізувати Євразійський потенціал в транзитно-транспортній сфері», - написав Касимбеков на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що за експертними оцінками обсяг торгівлі в регіоні до 2020 року досягне 1,2 трлн доларів. При цьому, товарообіг між Китаєм і Європейським союзом досягне 800 млрд. дол., а обсяг вантажоперевезень збільшиться до 170 млн. тон.

«Для нас актуальним стає розвиток контейнерних перевезень з Китаю у напрямку до країн ЦА, Росії, Європи, а також в Іран і країни Близького Сходу. Контейнерні перевезення Китай - Казахстан - Європа є найбільш вигідним маршрутом з перевезення вантажів. У напрямку Китай - Європа за січень-листопад 2016 року перевезено 62 816 контейнерів у складі 725 поїздів. У напрямку Європа - Китай перевезено 30 187 контейнерів. Середня швидкість поїздів становить 950 км / добу», - написав міністр.

Він повідомив, що Казахстан і Китай планують активно співпрацювати в сфері авіації.

«У цьому році кількість авіарейсів Алмати-Пекін буде збільшено з 5-ї до 7-ї на тиждень, а з Астани в Пекін з 2-х до 4-х на тиждень. Додаткові рейси отримає і напрямок Астана-Урумчі і Алмати-Урумчі», - резюмував Касимбеков.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%