Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Райффайзенбанк очікує на вплив купівлі валюти Мінфіном на курс рубля в II-III кварталі

Середа, 01 березня 2017 13:45

Купівля валюти Мінфіном позначиться на курсі рубля в II-III кварталі 2017 роки після істотного скорочення рахунку поточних операцій, прогнозує аналітик Райффайзенбанку Денис Поривай в щоденному огляді Daily Focus від 1 березня, пише RNS.

«Покупки Мінфіну вплинуть на курс рубля в II-III кв., Коли істотно скоротиться сальдо рахунку поточних операцій (через дивідендів і відновлення імпорту)», - вважає експерт.

Раніше аналітики Райффайзенбанку прогнозували ослаблення рубля в зв'язку з операціями купівлі-продажу валюти міністерства фінансів Росії.

«При курсі 60 рублів за долар і ціною на нафту марки Brent $ 55,5 за барель сальдо рахунку поточних операцій за 2017 рік було невеликим - $ 30-35 млрд. Таке значення виглядає низьким як на тлі зовнішнього боргу, який належить гасити приватному сектору в 2017 році, так і на тлі річного розміру валютних операцій Мінфіну ($ 25-30 млрд). Це сприятиме відтоку валютної ліквідності з локального ринку, що може призвести до її дефіциту в II-III кварталах, а також ослаблення рубля», - зазначалося в огляді від 13 лютого.

Банк Росії 7 лютого розпочав операції з купівлі-продажу валюти на валютному ринку в розмірі додаткових нафтогазових доходів понад закладеної в бюджеті ціни на нафту в $ 40 за барель. Протягом місяця обсяг операцій повинен скласти 113,1 млрд руб. Доходи, які утворюються від перевищення закладеної в бюджеті ціни на нафту, не будуть направлятися на витрати.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%