Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстанські нафтосервісні компанії отримають $ 12 млрд від «Тенгізшевройл»

Середа, 01 березня 2017 14:45

У найближчі три роки казахстанські нафтосервісні компанії отримають 12 мільярдів доларів від «Тенгізшевройл». Про це повідомив міністр енергетики РК Канат Бозумбаєв на засіданні колегії міністерства, передає кореспондент МІА «Казінформ».

«Розвиток проекту майбутнього розширення родовища Тенгіз дозволить створити не менше 20 тисяч робочих місць. Не менш 32 відсотків від загальної вартості проекту - а загальна вартість проекту майже 37 мільярдів доларів, - 32 відсотки це 12 мільярдів доларів, повинні бути витрачені на казахстанські товари, роботи і послуги. І ми прямо працюємо прямо з акціонерами «Тенгізшевройл», з керівництвом компанії в цьому напрямку. Тільки вчора відбулася моя зустріч з генеральним директором «Тенгізшевройл». Вся його команда запевняє, що свої зобов'язання по питанню, що в економіку країни в найближчі три роки буде влито не менше 12 доларів прямо через вітчизняних постачальників і сервісні компанії, вони повинні будуть виконати. Цей механізм розроблений», - сказав К.Бозумбаєв.

Міністр також повідомив, що за допомогою таких проектів, як розширення родовища Тенгіз, буде стимулюватися до створення і розвиток спільних високотехнологічних підприємств. Все це сприятиме розвитку нафтосервісного сектора в Казахстані.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%