Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Віце-президент США Пенс визнав, що використовував особисту пошту на роботі

П'ятниця, 03 березня 2017 10:45

Віце-президент США Майк Пенс використовував особисту електронну пошту для робочого листування на посаді губернатора Індіани, повідомили в канцелярії політика в четвер, пише Бі-бі-сі.

Спочатку про використання Пенсом особистого поштового аккаунта на роботі повідомило видання Indianapolis Star. Газета стверджувала, що Пенс використовував приватний імейл в тому числі для обговорення делікатних політичних питань і проблем національної безпеки.

Газета скористалася правом зажадати архіви губернатора і отримала, серед іншого, листи з особистого облікового запису Пенса на найрізноманітніші теми - від системи безпеки в резиденції губернатора до реакції на терористичні напади в різних країнах.

За даними видання, минулого літа пошта була зламана хакерами, які вимагали гроші, після чого губернатор створив новий поштовий акаунт.

«Як і попередні губернатори, під час свого перебування на посаді губернатора Індіани Майк Пенс використовував державну обліковий запис і особистий поштовий акаунт», - йдеться в заяві канцелярії Пенса.

Закони Індіани не забороняють чиновникам використовувати особисту електронну пошту, проте вимагають, щоб вся переписка про службові справи була збережена і доступна для громадськості.

Представники Пенса повідомили, що найняли зовнішніх юридичних консультантів, які повинні подивитись пошту і відібрати листа, пов'язані з держслужбою, щоб передати їх в архів.

Під час президентської кампанії Дональда Трампа Пенс активно критикував кандидата від демократів Хілларі Клінтон за використання особистого поштового сервера, заявляючи, що вона поставила під загрозу національну безпеку.

Скандал навколо використання особистого облікового запису для службового листування Клінтон завдав відчутного удару по її президентській кампанії. Дональд Трамп називав розслідування про листи Клінтон «більш гучним скандалом, ніж Уотергейт».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%