Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Японія налаштована на «чітке обговорення» спільної діяльності на Курилах

П'ятниця, 03 березня 2017 11:15

Японія має намір викласти свою точку зору про спільну діяльність на Курилах і провести «чітке обговорення» цього питання з російською стороною на призначених на 18 березня переговорах на рівні заступників міністрів закордонних справ, заявив на прес-конференції міністр закордонних справ Японії Фуміо Кисида, коментуючи висловлювання повпреда президента в Далекосхідному Федеральному окрузі Юрія Трутнева - пише РІА Новини.

«Я знаю про це висловлювання. Після двостороннього саміту в грудні минулого року уряд створив комісію з питань спільної економічної діяльності, всі міністерства ведуть обговорення про чітку співпрацю. Створена така система. 18 березня відбудуться переговори про спільну економічну діяльність на рівні заступників міністрів закордонних справ. Це вже вирішено. Наша країна 18 березня чітко викладе свою думку, ми маємо намір твердо вести обговорення», - сказав Кисида.

Він зазначив, що «18 березня офіційно у нас буде майданчик для обговорення, і важливо чітко провести обговорення на цьому майданчику». Кисида підкреслив, що Японія готова до обговорення цього питання.

У четвер віце-прем'єр уряду РФ, повпред президента РФ у Далекосхідному Федеральному окрузі Юрій Трутнєв заявив про те, що якщо з японської сторони конкретних кроків щодо спільної економічної діяльності на Курилах не буде, а будуть «продовжувати просто розмови на цю тему», то «ми сильно довго чекати не будемо», і в цьому випадку буде внесено пропозицію про створення Територіго випереджаючого розвитку «Курили». Він підкреслив, що розвивати цю територію Росія може разом з японськими колегами, «можемо і без них, ніяких проблем немає».

Домовленість обговорити можливість спільної господарської діяльності на Південних Курилах була досягнута на російсько-японському саміті під час візиту до Японії президента РФ Володимира Путіна 15-16 грудня 2016 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%