Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан проведе масштабне геоботаническое дослідження грунтового покриву

П'ятниця, 03 березня 2017 11:45

Цього року Казахстан приступає до масштабних робіт з дослідження геоботанического стану ґрунтового покриву. Про це сьогодні на прес-конференції в Регіональній службі комунікацій повідомила керівник управління земельних відносин ВКО Вікторія Барсукова, передає кореспондент МІА «Казінформ».

«Бонітування і грунтові дослідження 33 млн. га планується досліджувати за бюджетні кошти. Це близько 36 млрд. тенге на 5-річний період», - розповіла В.Барсукова.

Вона також повідомила, що в попередні роки геоботанічні дослідження казахстанської землі проводилися «точково», сьогодні ж назрів момент і з'явилися фінансові можливості у країни для такої масштабної роботи. Будуть актуалізовані всі геоботанічні роботи і грунтові дані для того, щоб актуалізувати відомості Земельного Кадастру. Всі грунтові дослідження проводитиме державна корпорація «Уряд для громадян».

«Ми вже підготували свої пропозиції і зібрали дані з усіх районів регіону та направили їх до комітету - робочий орган з управління земельними ресурсами. Вони планують «порайонно» ті землі, які необхідно піддати таким серйозним дослідженням в першу чергу», - пояснив начальник управління земельних відносин ВКО.

Майбутня дослідницька робота спрямована на «об'єктивність картини» сучасного стану грунтового покриття в країні для подальшої роботи проти «опустелювання», профілактики ерозійних змін, техногенних змін. До теперішнього моменту фахівці використовують дані ще радянських 80 років минулого століття.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%