Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Прем'єр-міністр Казахстану незадоволений інвестиційними проектами

Вівторок, 28 березня 2017 15:45

Прем'єр-міністр Казахстану Бакитжан ​​Сагінтаєв доручив акімам звернути увагу на відбір проектів, пропонованих іноземним інвесторам, повідомляє informБЮРО.

Прем'єр-міністр Казахстану Бакитжан ​​Сагінтаєв в черговий раз підняв питання залучення інвестицій. Він зазначив, що після завершення проекту нової інвестиційної стратегії Казахстану слід його ще раз публічно обговорити з дипломатичним корпусом.

Глава Уряду також нагадав, що до 1 липня в країні повинні впровадити єдину інформаційно-моніторингову систему в цій сфері.

«У зв'язку з цим дуже велике питання - підготовка проектів для інвесторів. Тут дуже велика прогалина, ми велику роботу проводили з акіматом, запрошували заступників акимів, які відповідають за цю ділянку. У підсумку виходить, що перелік проектів, які ми пропонуємо іноземним інвесторам, дуже нехороший, блідий якийсь. Іноземні інвестори чекають інші проекти, ніж ті, які ми сьогодні пропонуємо», - сказав Бакитжан ​​Сагінтаєв.

Він доручив керівникам регіонів звернути увагу на це питання.

«Це говорить про те, що немає відповідної роботи з відбору хороших проектів, які ми могли б пропонувати нашим іноземним інвесторам. Прошу звернути увагу акимів на це питання», - доручив прем'єр-міністр.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв не раз звертав увагу на те, що слід поліпшити роботу по залученню інвестицій в країну і створити для цього сприятливі умови. Глава держави навіть запропонував створити спецрейтінг по легкості ведення бізнесу в регіонах. Він зазначив, що в регіонах слід створити ідеальний клімат для залучення інвестицій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%