Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп скасував указ Обами про боротьбу зі змінами клімату

Середа, 29 березня 2017 08:45

Президент США Дональд Трамп підписав у вівторок виконавчий указ, яким скасовує розпорядження попереднього президента Барака Обами про викиди вугільних електростанцій і переглядає план по боротьбі зі зміною клімату і скороченням шкідливих викидів (Clean Power Plan), повідомляє РІА Новини з посиланням на Білий дім.

«Моя адміністрація закінчує війну проти вугілля», - заявив американський президент на церемонії підписання в штаб-квартирі Агентства з охорони навколишнього середовища США (ЕРА).

За словами Трампа, обмеження на американську енергетику будуть зняті, а регулювання скорочено. «Протягом останніх років ЕРА «целілось» в цілі галузі, цілі сектори нашої економіки. Цього більше не буде», - сказав він.

Критики американського президента вважають, що без регулювання викидів, запропонованого Обамою, буде складно відповідати амбітній Паризькій угоді щодо скорочення викидів. Прихильники Трампа заявляють, що указ екс-глави США ще не починав виконуватися, оскільки 28 штатів оскаржили його в суді. Таким чином, безпосередній вплив указу Трампа на нинішній рівень викидів буде мінімальним.

Clean Power Plan включав в себе зобов'язання США в рамках глобального Паризької угоди про зміну клімату та передбачав доведення стандартів економії до 2025 року до рівня 54,5 миль на галон (приблизно 4,3 літра палива на 100 кілометрів пробігу).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%