Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп: Якщо Китай не допоможе, США самі вирішать проблему КНДР

Понеділок, 03 квітня 2017 08:45

Президент США Дональд Трамп заявив, що влада США готова «розібратися» з Північною Кореєю, навіть якщо Китай не захоче Вашингтону в цьому допомогти.

«Якщо Китай не збирається розбиратися з Північною Кореєю, то це зробимо ми. Ось все, що я хочу сказати», - зазначив Трамп в інтерв'ю виданню Financial Times, повідомляє Бі-бі-сі.

Він підкреслив, що Пекін має великий вплив на Пхеньян.

«Китай може або допомогти нам з Північною Кореєю, або ні. Якщо вони зроблять це, то це буде добре для Китаю, а якщо немає - ні для кого добре не буде», - пояснив Трамп.

На питання, чи означає це будь-які односторонні американські дії проти Північної Кореї, Трамп відповів: «Я не зобов'язаний більше нічого говорити. Абсолютно».

Президент США так і не пояснив, яким саме чином він має намір «розбиратися» з Пхеньяном.

Однак цей короткий коментар Трампа, опублікований за кілька днів до його зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном, став ще одним попередженням Пхеньяну, який продовжує, всупереч протестам міжнародного співтовариства, розробки ядерної зброї.

У четвер має відбудеться перша зустріч Дональда Трампа і Сі Цзіньпіна: лідери планують провести переговори в резиденції Трампа у Флориді.

У Вашингтоні дедалі більше побоюються того, що Північна Корея в кінці кінців зможе розробити ракетну ядерну зброю дальнього радіусу дії, здатну завдати удару по американській території.

В середині березня держсекретар США Рекс Тіллерсон під час візиту до Сеула заявив, що політика «стратегічного терпіння» США по відношенню до Північної Кореї закінчена.

На питання про можливість заходів силового впливу на Пхеньян він відповів, що США розглядають всі варіанти.

Незабаром після цього стало відомо, що в Північній Кореї на полігоні сохей пройшли випробування нового ракетного двигуна високою тяги. Також в березні КНДР запустила чотири балістичні ракети, назвавши це репетицією удару по американських базах в Японії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%