Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У НАТО вважають важливим діалог з Росією

Понеділок, 03 квітня 2017 09:45

Заступник генсека НАТО підкреслила, що ключовою темою обговорень з РФ є Україна.

Заступник генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер заявила в інтерв'ю газеті Комерсант, пише Корреспондент.net, що відносини Росії і НАТО не повертаються до business as usual, але діалог триває, і в альянсі раді, що військові канали комунікації продовжують діяти.

«Це непорушна позиція НАТО, що сформувалася внаслідок російського вторгнення в Україну, насамперед через анексією Кримського півострова в 2014 році. Але в самому альянсі є чітке розуміння, що ми повинні не тільки дотримуватися принципу стримування та оборони, а й вести з Росією діалог. З цього питання на Варшавському саміті минулого літа був досягнутий консенсус. Отже, наш діалог триває, і ми раді, що військові канали комунікації досі діють. Це дуже важливо і служить інтересам безпеки всіх членів Ради Росія-НАТО», - зазначила Геттемюллер.

Нагадаємо, 31 березня в Брюсселі відбулася зустріч глав МЗС країн-членів Північноатлантичного альянсу, а за день до цього - засідання Ради Росія-НАТО на рівні постпредів.

На запитання про те, які ключові теми розглядались під час обговорень на зустрічах, Геттемюллер підкреслила, що «ми завжди хочемо розмовляти про Україну», хоча діалог йде непросто через розбіжності між сторонами. Також НАТО висловило стурбованість у зв'язку з взаємодією Росії і Талібану.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в більш напружені періоди діалог Росії і альянсу є особливо важливим.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%