Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Президент Казахстану прибув з офіційним візитом до Азербайджану

Понеділок, 03 квітня 2017 10:15

Нурсултан Назарбаєв прибув з офіційним візитом в Баку. Столиця Азербайджану все більше набуває ознак європейського стилю, але зберігає свій східний колорит. У цьому простежується її схожість з Астаною. Казахстан і Азербайджан з багатьох моментів дотримуються подібних поглядів, повідомляє Хабар 24.

Насамперед держав пов'язують дружні відносини. Про це промовисто свідчив кожен рух азербайджанської сторони, яка вітала Нурсултана Назарбаєва. Борт номер один приземлився в Баку о шостій годині вечора за місцевим часом. Сьогодні відбудеться офіційна зустріч глав держав, на якій заплановано підписання низки стратегічно важливих документів. Взаємини держав завдяки майбутнім переговорам мають вийти на якісно-новий рівень.

Між двома країнами встановився конструктивний політичний діалог, тому існує порозуміння щодо основних актуальних питань регіонального та міжнародного характеру. Незважаючи на високий рівень політичних відносин, економічна сфера потребує більшої уваги. Потенціал взаємної торгівлі має значні можливості. У 2016 році країни наторгували майже на 125 млн доларів. Це, звичайно, більше за минулі показники. Але перспективи безсумнівні.

Великий інтерес виявляють в Азербайджані не лише до трансформації казахстанської економіки, але і самі намагаються не пасти задніх. Як і в Казахстані, тут роблять ставку на індустріальний розвиток і агробізнес, що допоможе країні позбутися сировинного характеру економіки. На думку експертів, йдеться про багато спільного.

Ахмед Алілі, голова департаменту Центру соціально-економічних досліджень:

- З візитом глави Казахстану до Азербайджану можна сподіватися на те, що в майбутньому розвиток двосторонніх відносин вийде на більш високий рівень, і будуть більш сфокусовані на нові економічні та політичні завдання. І Казахстан, і Азербайджан можуть об'єднати свої зусилля, щоб вийти з ситуації, в якій вони зараз перебувають. Найголовніше - це економічні реформи, політичні реформи. У цьому сенсі Казахстан і Азербайджан, об’єднуючи свої зусилля, можуть шукати спільні шляхи.

Транскаспійський маршрут сьогодні має величезний потенціал для становлення Казахстану і Азербайджану транзитним мостом між Азією і Європою. У минулому році через Казахстан і Азербайджан тільки в Європу було направлено понад 50 контейнерних поїздів. І, мабуть, це не межа.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%