Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ФАС порушила справу у відношенні РЖД через порушення закону про конкуренцію

Вівторок, 04 квітня 2017 15:45

Московське УФАС Росії порушило справу щодо РЖД за ознаками порушення антимонопольного законодавства в частині зловживання домінуючим становищем (ч. 1 ст. 10 Закону про захист конкуренції). Раніше відомство видало компанії попередження про необхідність припинити порушення, але воно було проігноруване, повідомляє RNS з посиланням на відомство.

«Увагу регулятора на дії РЖД звернула компанія-відправник. У 2014 році компанія уклала договір з РЖД терміном на п'ять років, згідно з яким перевізник повинен був здійснювати розстановку і вивантаження вагонів, а також їх прибирання ыз залізничної колії, що примикає до станції «Ховріно» Жовтневої залізниці. Однак в 2016 році РЖД повідомили контрагента про відмову від виконання своїх зобов'язань за договором. Компанія пояснила свої дії «відсутністю технічної і технологічної можливості надання послуг», - йдеться у повідомленні Московського УФАС.

В управлінні ФАС Росії по Москві є інформація, що РЖД надавали аналогічні послуги аж до кінця 2016 року ряду іншим контрагентам з формулюванням «як виняток», зазначають у відомстві. На думку відомства, «ці дії РЖД підтверджують наявність технічної і технологічної можливості надання послуг з експлуатації залізничної колії і виконання вантажних операцій на станції «Ховріно» і свідчать про ухилення компанії від виконання умов договору».

За словами заступника керівника Московського УФАС Росії Микити Полещука, забезпечення недискримінаційного доступу до послуг природних монополій є одним із пріоритетних завдань антимонопольних органів.

«На даний момент в Московському УФАС Росії розглядається кілька антимонопольних справ відносно РЖД за ознаками порушень, які виражаються у відмові від укладення, а також виконання умов публічних договорів, в тому числі на подачу і забирання вагонів. Відсутність об'єктивних технологічних причин для відмови з боку природної монополії є підставою для застосування до неї адміністративних санкцій», - зазначив Микита Полещук.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%