Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Пейдж розповів про свої «контакти з російськими розвідниками»

Середа, 05 квітня 2017 08:45

Колишній радник президента США Дональда Трампа Картер Пейдж, якого ЗМІ запідозрили в контактах з «російською розвідкою», у вівторок запевнив ABC News, що інформація, якою він ділився з росіянами, була відкритою і не мала істотного значення, повідомляє РІА Новини.

«Будь-яка інформація, яку я міг тоді дати, є несуттєвою і знаходиться у відкритому доступі», - сказав він.

У понеділок видання BuzzFeed опублікувало матеріал про те, що колишній радник президента США Дональда Трампа Картер Пейдж в минулому нібито мав контакти з представниками російської розвідки. Події, що описуються в публікації, як стверджується, сталися ще в 2013 році, коли Трамп не збирався балотуватися в президенти, а Пейдж не був його радником. Цю посаду він отримав лише в 2016 році і на нетривалий час. За три роки до цього він працював консультантом в області енергетики.

Саме в такій якості, як пише видання, його намагалися завербувати «російські шпигуни» - Віктор Подібний, Ігор Споришев і Євген Буряків. Перші двоє, згідно з твердженнями BuzzFeed, працювали під прикриттям ООН і мали дипломатичну недоторканність, а останній був співробітником представництва «Внешеконобанка» в Нью-Йорку. Інформацію про такі зустрічі видання опублікувало з посиланням на матеріали судового розслідування, а також на самого Пейджа.

Публікація стала однією з останніх в цілій низці повідомлень ЗМІ про нібито контакти представників Трампа з «російською розвідкою» або «російськими представниками» ще до президентських виборів. Все це вже привело до початку розслідування, яке ведуть в сенаті і в палаті представників США.

Росія неодноразово спростовувала звинувачення американських спецслужб в спробах вплинути на вибори в США. Витоки в ЗМІ про те, що представники передвиборного штабу Дональда Трампа постійно спілкувалися з представниками російської розвідки, в Кремлі також назвали не підтвердженими фактами. Спростовує їх і Білий дім, і сам Трамп, називаючи подібні повідомлення «полюванням на відьом» і політично мотивованими діями його противників у відповідь на поразку на виборах.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%