Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Екс-радник Обами Райс заперечує причетність до витоку в спецслужбах

Середа, 05 квітня 2017 09:45

Екс-радник президента США Барака Обами з національної безпеки Сьюзан Райс заперечує причетність до витоку в спецслужбах, а також до розкриття імен американців в оточенні президента Дональда Трампа, за якими могли стежити американські спецслужби.

«Я не давала ніяких витоків нікому, ніколи не робила такого і ніколи не стала б робити», - йдеться в заяві Райс, яку цитує газета Washington Post, пише РІА Новини.

Раніше кілька членів конгресу від Республіканської партії запропонували викликати Райс для надання свідчень в конгрес.

Телеканал Fox News повідомив з посиланням на джерела, що Райс ще в бутність радником президента особисто розпорядилася оприлюднити всередині національної розвідки імена співробітників перехідного штабу Дональда Трампа.

Трамп зробив в березні сенсаційну заяву, що адміністрація Обами прослуховувала його телефони. Директор ФБР Джеймс Комі, через якого повинна була вестися подібна прослушка, заявив, що йому нічого про неї не відомо.

Однак пізніше глава комітету з розвідки палати представників Девін Нуньєс оголосив, що співробітники Трампа дійсно потрапили на плівки ФБР, хоча і в зв'язку з іншим розслідуванням, що не відносяться безпосередньо до Трампа. За його словами, прослушка американських громадян була «законною» і «ненавмисною».

При цьому імена співробітників Трампа, чиї переговори прослуховувалися, широко розійшлися в розвідувальному співтоваристві США, що призвело до ряду витоків у ЗМІ.

Нуньєс і деякі інші законодавці були стурбовані тим, що імена співробітників розійшлися так широко. Якщо американські громадяни потрапляють в матеріали стеження спецслужб, їх за законом належить приховувати від оприлюднення, в тому числі і в секретні звіти спецслужб. Є різні лазівки, які дозволяють обійти це правило і все ж повідомити імена американських громадян. Крім того, закон США захищає американських громадян від несанкціонованого прослуховування. На іноземців цей захист не поширюється.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%