Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МЗС Росії опублікував фото «обридлих» йому зарубіжних політиків

П'ятниця, 07 квітня 2017 08:45

Міністерство закордонних справ Росії опублікувало у своєму офіційному «Твіттері» фотоколажі з декількома західними політиками, до яких домалювати яскраво-жовті ярлики зі словом «набрид», пише Бі-бі-сі.

Серед цих політиків виявилися, зокрема, американський сенатор Джон Маккейн, Хілларі Клінтон, що претендувала на пост президента США, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі і колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Також МЗС РФ опублікував фотографії джихадистів, протести в Києві 2014 року, яєчні і картоплі фрі, також додавши до них ярлики «набридло». «Нам теж багато набридло», - йдеться в підписах до всіх колажів.

Фотоколажі по стилю нагадують рекламу несанкціонованої акції, яку має намір провести організація Михайла Ходорковського «Відкрита Росія». В інтернеті організація опублікувала плакат із зображенням російського президента Володимира Путіна з таким же яскраво-жовтим ярликом і написом «Набрид».

Організація також виклала на своєму сайті шаблон, за допомогою якого кожен охочий міг прикріпити такий ярлик до фотографії будь-якої людини або предмета, який йому набрид.

Російське міністерство закордонних справ нерідко привертало увагу інтернет-користувачів екстравагантними коментарями.

Зокрема, після підведення підсумків референдуму про «брексіт» офіційний представник відомства Марія Захарова нагадала, що до цього широко обговорювався можливий вихід Греції з Єврозони, який отримав в західній пресі назву «грексіт».

У зв'язку з цим Захарова припустила, що незабаром в ужиток увійде універсальний термін для позначення країн, що бажають вийти з Європейського Союзу або інших загальноєвропейських організацій.

«В цілому не здивуюся, якщо замість окремих країнових термінів типу «Grexit» і «Brexit» скоро з'явиться універсальне поняття «Whoexit?» - заявила вона. Ці слова викликали широке обговорення в соціальних мережах, оскільки не всім запропонований термін виявився милозвучним.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%