Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія продовжить платити внески в ПАРЄ, незважаючи на те, що її виключили

Вівторок, 23 травня 2017 16:15

Росія могла б «зекономити» 10% від внесків до Ради Європи, за рахунок відрахувань на діяльність ПАРЄ, вважає заступник голови Міжнародного комітету Ради Федерації Андрій Клімов.

Раніше «Известия» написали з посиланням на свої джерела, що Росія планує урізати асигнування до Ради Європи в зв'язку неучастю російської делегації в роботі Парламентської Асамблеї. Росія є одним з найбільших платників, в 2016 році її внесок на діяльність Ради Європи склав 33 мільйони євро.

«З точки зору політичної складової, нам не варто платити на діяльність організації, в якій нас немає. Я маю на увазі ПАРЄ», - сказав Клімов РІА Новини у вівторок.

За його словами, проблема полягає в тому, що Росія платить загальний внесок до Ради Європи, в якому бере участь в роботі цілого ряду інститутів, в тому числі суді з прав людини, комітеті міністрів. «Цей внесок, який йде на діяльність ПАРЄ, досить важко виділити із загальної суми. Це проблема скоріше правова і бухгалтерська, ніж політична», - сказав сенатор.

На його думку, якщо буде знайдено рішення цього питання, «то треба поступати по справедливості і не платити цьому «балагану», в який перетворили парламентську організацію».

На думку Климова, на діяльність Парламентської Асамблеї Ради Європи припадає приблизно 10% від загального внеску Росії до Ради Європи. Він підкреслив, що сума, що виділяється на ПАРЄ, перевищує всі внески Росії на міжнародні парламентські організації.

Парламентарій підкреслив, що Росія може повернутися до Асамблеї тільки тоді, коли ПАРЄ відредагує свій регламент, «щоб рішення не приймалися якимись маргіналами, потім приписувалися позиції всієї Асамблеї».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%