Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЗМІ: зять Трампа Кушнер Джаред - під наглядом у ФБР

П'ятниця, 26 травня 2017 12:45

Зять Дональда Трампа Джаред Кушнер, одночасно обіймає посаду радника президента США, знаходиться під пильним наглядом ФБР в рамках розслідування зв'язків передвиборного штабу Трампа з Москвою, повідомляють американські ЗМІ.

Слідство вважає, що у 36-річного Кушнера є важлива інформація, що стосується розслідування, повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на Ен-бі-сі.

ФБР вивчає потенційні зв'язки передвиборного штабу Дональда Трампа з Кремлем і російською владою в ході президентської гонки в США 2016 року. Розслідування очолює колишній директор ЦРУ Роберт Мюллер.

Адвокат Кушнера Джеймі Горелик вже заявив, що його клієнт має намір повністю співпрацювати зі слідством і готовий відповісти на будь-які питання.

При цьому джерела американської корпорації, які побажали залишитися невідомими, уточнили, що увага до Кушнера спецслужб не означає, що його підозрюють у скоєнні будь-якого злочину, і - на основі наявної у них інформації - не планують висувати йому звинувачення.

За даними Washington Post, слідство цікавиться подробицями зустрічей Кушнера з російським послом у США Сергієм Кисляком і якимось московським банкіром.

Паралельно можливими зв'язками трамповського штабу з Москвою цікавляться і в конгресі. Кушнер вже дав згоду виступити в сенатському комітеті з розвідки і відповісти на питання про свої зв'язки з Росією.

У березні стало відомо, що Кушнер разом із радником з національної безпеки Флінном Майклом, який тоді займав пост, у грудні минулого року (тобто ще до свого офіційного вступу на посаду) зустрічався з Кисляком в нью-йоркській вежі Trump Tower. Факт зустрічі визнали в Білому домі.

Через скандал, що вибухнув, Флінн пішов у відставку, а трохи пізніше генпрокурор США Джефф Сешнс заявив, що усувається від розслідування з приводу можливого втручання Росії в американські вибори.

Однак на відміну від них обох, Кушнер розмовляв з російським послом вже після виборів - хоч і до зміни адміністрації і свого офіційного затвердження на посаді.

Сам Трамп заперечує будь-яку участь Росії у своїй виборній кампанії. Розслідування ФБР він назвав «найбільшим полюванням на відьом в американській історії».

Російська влада також заперечує, що намагалися будь-яким чином вплинути на результати американських виборів. Президент Володимир Путін навіть заявив, що в США «розвивається політична шизофренія».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%