Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп перетворив саміт G7 в ігри на вибування, заявив екс-прем'єр Італії

Понеділок, 29 травня 2017 12:45

Саміту «Великої сімки» в італійській Таормине не вистачило гармонії для зближення позицій, за що частково відповідальність несе президент США Дональд Трамп, вважає екс-глава Єврокомісії і колишній прем'єр-міністр Італії Романо Проді, пише РІА Новини.

«Зробити більше було не можна. Останні світові події змінили природу подібних зустрічей. Відсутність Китаю і Росії, відсутність точки координації на глобальному рівні роблять все це більш складним. Крім іншого, це та стадія, в якій слабкість ООН стала йти паралельно зі слабкістю інших структур, які прагнуть до того, щоб керувати світом. Зараз ми живемо в роздробленому світі, якому не підійде жоден магніт», - заявив він в інтерв'ю італійській газеті Il Messaggero.

За його словами, в цій ситуації формат «сімки» вже не може стати світовим двигуном. Останні саміти «сімки» і «вісімки», якщо не приводили до нових рішень, то пропонували провідним світовим державам місце для діалогу, але в цей раз провалом закінчилася і ця функція подібних зустрічей.

«Підсумки цих самітів завжди представляли собою продукт діалогу. Були спроби для зближення позицій по різноплановим питанням. Таормине цієї гармонізації не вистачило. Ця зустріч складалася із зіткнень», - сказав політик.

Провину за відсутність гармонії Проді поклав на президента США Дональда Трампа, який, на його думку, прибув до Італії в якості «капітана перемагаючої команди», не говорячи «ні з ким, крім своїх військ» на військовій базі в сицилійській Сігонеллі. Подібна позиція «Америка понад усе», на його переконання, вбиває дух «сімки» і породжує ситуацію відсутності координації, в якій США хочуть бути першими, а не частиною групи.

«Проблема не в тому, що Європа була роз'єднана. Вона не була головною дійовою особою. Це Трамп перетворив товариський турнір в ігри на вибування», - уклав колишній прем'єр Італії.

Відносно найбільш важливої для своєї країни теми нелегальної міграції Проді висловив думку, що Італію за підсумками саміту залишили з нею один на один.

«Однак я повинен сказати, що формат «Сімки» може дозволити обговорити це питання по-справжньому, тому що він відноситься до всієї Європи. Проблема мігрантів не може бути вирішена в рамках G7, - зазначив Проді. - На саміті ми зробили все, що могли».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%