Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Маккейн назвав Росію більшою загрозою, ніж ІД

Понеділок, 29 травня 2017 14:45

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн вважає, що для безпеки в світі Росія представляє більшу загрозу, ніж терористичне угрупування «Ісламська держава» (ІД, заборонена в РФ), в зв'язку з чим він заявив, що сподівається на нові санкції проти Москви після закінчення сенатських канікул, повідомляє РІА Новини.

«Думаю, що ІД може творити жахливі речі, і мене дуже турбує те, що відбувається з вірою мусульман, мене турбує багато речей, що стосуються цього. Але саме росіяни намагаються зруйнувати основи демократії, іншими словами, змінити результати американських виборів. Я не бачив доказів того, що вони досягли успіху, але вони намагалися і все ще намагаються змінити (результат) виборів», - сказав сенатор в інтерв'ю австралійській телерадіокорпорації ABC під час візиту до Канберри.

За його словами, РФ «тільки що намагалася вплинути на французькі вибори», він знов не навів жодних доказів. «Тому я вважаю Володимира Путіна, який розколов Україну, суверенну державу, яка чинить тиск на країни Балтії, - я вважаю росіян найсерйознішим викликом, який у нас є», - додав сенатор.

За словами Маккейна, з часу президентських виборів в листопаді минулого року США не зробили нічого, щоб відповісти на передбачувані спроби з боку Росії «змінити результати виборів». «Сподіваюся, коли ми повернемося після перерви, сенат затвердить санкції щодо Росії», - додав він.

На початку травня повідомлялося, що комітет сенату США з міжнародних відносин призупинив роботу над законопроектом, в якому повинні бути систематизовані існуючі та запропоновано нові санкції щодо РФ. Пізніше, як зазначає агентство Рейтер, глава комітету Боб Коркер заявив, що законопроект може бути розглянутий вже цього літа.

Спецслужби США раніше вже звинувачували РФ в спробі вплинути на вибори в США в 2016 році. В кінці грудня адміністрація президента США Барака Обами ввела санкції проти дев'яти російських установ, підприємств і фізосіб, в тому числі проти ГРУ і ФСБ, за «втручання у вибори» і «тиск на американських дипломатів», що працюють в Росії. Одночасно в сенаті США заявили про намір провести власне розслідування з цього питання. Ніяких доказів причетності Росії до хакерських атак з метою вплинути на результат президентських виборів влади США жодного разу не пред'явили.

Росія неодноразово спростовувала ці звинувачення, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков називав їх «абсолютно голослівними». Глава МЗС РФ Сергій Лавров, говорячи про нібито російське втручання у вибори в США, Франції і Німеччини, заявив, що ніяких фактів, що підтверджують це, немає.

Президент США Дональд Трамп називав заяви про втручання Росії у вибори для його підтримки «сміховинними». Він неодноразово пояснював, що його політичні противники-демократи намагаються за допомогою цих звинувачень поставити під сумнів підсумки виборів і зняти з себе відповідальність за програш.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%